main logo
13946

Alertă la Briceni: O rachetă, descoperită în apropierea orașului

În urmă cu puțin timp, în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă.

Alertă la Briceni: O rachetă, descoperită în apropierea orașuluiFoto: Ministerul Apărării

Potrivit MAI, obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a Poliției de Frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi și-a intensificat gradul de atenție, transmite Știri.md.

În conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, Poliția de Frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de atenție în zona comisariatelor Briceni și Ocnița. 

În acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale Poliției și Poliției de Frontieră. La fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU.

În context, Ministerul Apărării a comunicat că, în urma informației despre atacurile aeriene asupra mai multor regiuni din Ucraina, din după-amiaza zilei de luni, 5 decembrie curent, o echipă de geniști ai Armatei Naționale s-a deplasat la Briceni pentru a cerceta terenul. 

Mai mulți locuitori ai raionului Briceni au confirmat pentru Știri.md că au auzit două explozii. 

Și liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, susține că în raionul Briceni s-au auzit două explozii. Acesta a condamnat violarea spațiului aerian al R. Moldova.

„Circa o jumătate de oră în urmă, în raionul Briceni au căzut două rachete, una din rachete a căzut în apropiere de or. Briceni. Din câte cunoaștem, în aceste clipe asupra Ucrainei a fost lansat un atac masiv de către Federația Rusă.

Este al treilea caz de violare a spațiului aerian al Republicii Moldova de către Federația Rusă. Condamnăm categoric violarea spațiului aerian al Republicii Moldova și atacurile barbare împotriva Ucrainei! Cerem autorităților să investigheze aceste infracțiuni și să informeze societatea cât de curând posibil pentru a evita panica în rândul cetățenilor”, a scris Gligor pe Facebook.

Între timp, jurnalistul ucrainean Anatolii Șarii a scris pe canalul său de Telegram că racheta căzută la Briceni ar fi S-300 a serviciului de apărare antiaeriană al Ucrainei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării