16 septembrie, 18:23
573
3
Judecătorul din sentința lui Botnari apare într-un decret al lui Dodon
16 septembrie, 18:23
573
3

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, dă de știre că sentința „moale” de condamnare a ex-directului SIS Vasile Botnari ar fi parte a unei înțelegeri cu președintele Igor Dodon.

Litvinenco publică două documente cu extrasul din sentința de condamnare a lui Botnari emisă pe 15 iulie și decretul semnat pe 12 august de președintele Dodon de numire a judecătorului care a emis sentința respectivă, transmite Știri.md.

La 9 septembrie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, spunea că fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, a fost condamnat cu suspendare în dosarul privind expulzarea profesorilor turci de la Liceul „Orizont”. 

Ulterior a ieșit la iveală că Stoianoglo a mințit atunci când a declarat acest lucru.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a publicat hotărârea instanței în privința respectivului dosar.

În ea se menționează că lui Botnari i s-a aplicat doar o amendă de 88.000 de lei și nicio altă condamnare. 

Procuratura Generală a dispus efectuarea unei anchete de serviciu în cadrul căreia vor fi stabilite obiectiv toate circumstanțele de fapt ale acestui caz.

Astăzi Judecătoria Chișinău a publicat extrasul din setința de condamnare a fostului șef SIS, Vasile Botnari - singurul figurant în dosarul expulzării profesorilor turci.

Actul confirmă că Vasile Botnari, la data de 15 iulie curent, s-a ales cu o amendă în valoare de 88.000 de lei și privarea dreptului de a ocupa funcții publice timp de 5 ani, fiind recunoscut vinovat de expulzarea celor 7 cetățeni turci, acum 2 ani.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter