main logo
2467

Sentința care arată că procurorul general minte: Botnari e doar amendat

Ex-șeful SIS, Vasile Botnari, nu a fost condamnat nici măcar la închisoare cu suspendare, cum spunea Procuratura, pentru expulzarea celor 7 profesori turci doi ani în urmă.

Sentința care arată că procurorul general minte: Botnari e doar amendat

Despre aceasta a anunțat pe o rețea socială deputatul Sergiu Litvinenco, la două zile după comunicatul publicat de Procuratura Generală, transmite Știri.md.

''Am primit o informație care m-a șocat de-a dreptul – se pare că Vasile Botnari nu a fost condamnat nici măcar la închisoare cu suspendare, cum spunea Procuratura. Pentru răpirea și deportarea a 7 oameni nevinovați a fost condamnat cu... amendă.

Amendă! De 80.000 lei. Iar procurorii, care ceruseră inițial doi ani de închisoare, nici nu au contestat decizia. Și au așteptat, probabil, să treacă termenul pentru atac.

Dacă sincer, nu am auzit niciodată în viață, poate doar în filmele cu mafioți, de sentințe secrete în totalitate. Chiar dacă textul e secret, partea dispozitivă e mereu publică. Mai ales în cazuri precum acesta – când familiile, societatea trebuie să cunoască cine a condamnat profesorii turci la închisoare pe viață.

Dodon strânge în jurul lui toți slujitorii lui Plahotniuc – le dă drumul din închisori, le șterge orice vinovăție. De această data Dodon l-a absolvit de orice răspundere pe vânzătorul de oameni Vasile Botnari – un bun prieten de-al său, pe care însuși Dodon l-a promovat în funcția de șef al Agenției Transporturi în 2007.

Pentru că lui Dodon îi este în cot și de dreptate, și de justiție independentă, și de oameni. Unicul lui interes este să creeze și să mențină o gașcă de hoți care își oferă protecție unul altuia.

Abia aștept ca foarte curând să scăpăm de Dodon și să construim o justiție unde hoții și criminalii ajung la pușcărie'', a declarat Litvinenco.

În urma declarațiilor făcute de Litvinenco, Safenews a publicat hotărârea judecătoriei în privința lui Botnari, care confirmă cele spuse de deputat.

''Fostul șef al SIS a fost condamnat doar la achitarea unei amenzi de 88 mii lei, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de 5 ani. Informația a fost confirmată pentru portalul SafeNews.md de surse demne de încredere, care demonstrează faptul că actualul procuror general, Alexandru Stoianoglo, minte cu desăvârșire atunci când face declarații televizate.

Sursele SafeNews.md, care au solicitat păstrarea anonimatului, informează că procurorii, care au cerut inițial doi ani de închisoare, pentru fostul șef al SIS, nici nu au contestat sentința''.

Amintim că, în cadrul unei emisiuni televizate, procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a comunicat că fostul șef al Serviciului de Informație și Securitate, Vasile Botnari, a fost judecat acum o lună în dosarul expulzării profesorilor turci și pedepsit cu condamnare prin suspendare, totodată Botnari a achitat despăgubiri materiale în sumă totală de 125.000 de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării