main logo
1461

Judecătoria Chișinău a publicat sentința lui Botnari: E doar amendat

Fostul șef al SIS Vasile Botnari s-a ales doar cu o amendă de 88.000 de lei în dosarul expulzării profesorilor turci.

Judecătoria Chișinău a publicat sentința lui Botnari: E doar amendatFoto: tv8.md

O confirmă extrasul din decizia instanței de judecată publicat de Judecătoria Chișinău, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Potrivit acestuia, Botnari este privat și de dreptul de a ocupa o funcție publică în următorii cinci ani.

Procurorul a cerut pentru fostul șef SIS închisoare pe un termen de trei ani și retragerea dreptului de a ocupa funcții publice pe o perioadă de cinci ani.

Știri.md amintește că cei 7 profesori turci ai Liceului „Orizont” au fost expulzați din Republica Moldova pe 6 septembrie 2018. La începutul acestei luni, într-o emisiune televizată, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că în dosarul de expulzare, fostul director SIS, Vasile Botnari, a fost condamnat la închisoare cu suspendare, însă nu a oferit mai multe detalii.

A doua zi, Procuratura Generală a emis un comunicat de presă în care menționa că dosarul a fost expediat în judecată în luna februarie a acestui an, iar magistrații au dispus examinarea materialelor în procedură clasificată. 

Potrivit PG, în luna iulie, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a emis verdictul, sentința pe acest caz fiind secretizată în totalitate.

Ulterior, deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate au declarat că procurorul general a mințit, pentru că ex-directorul SIS a primit doar o amendă în dosarul expulzării celor șapte profesori turci, în valoare de 88.000 de lei, nu și pedeapsă cu închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării