main logo
552

Al doilea incendiu de la Portul Internațional Giurgiulești, lichidat

După patru zile de intervenții, pompierii au reușit să lichideze incendiul izbucnit la rezervorul nr. 2 din Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Al doilea incendiu de la Portul Internațional Giurgiulești, lichidat

Focarul a fost stins complet azi, 24 ianuarie, la ora 13:23, după ce pe parcursul a patru zile pompierii au depus eforturi pentru a lichida incendiul, transmite Știri.md

La fața locului au activat în permanență angajații IGSU și au asigurat securitatea antiincendiară pentru infrastructura din zonă și a obiectivelor din Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Datorită intervenției salvatorilor riscurile au fost diminuate, iar tehnica grea a reușit să dezasambleze toate componentele rezervorului.

Pentru lucrări de stingere și menținere a siguranței antiincendiare continue au fost antrenate cinci echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 13 angajați.

Amintim că, pe 16 ianuarie, un incendiu a izbucnit în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea-soarelui.

Rezervorul aparține Danube Oil Company”, societate afiliată Grupului Trans-Oil, deținută de milionarul de origine georgiană Vaja Jhashi.

Pe 20 ianuarie, un alt rezervor cu șrot de floarea-soarelui din Portul Internațional Liber Giurgiulești a luat foc.

Pe 22 ianuarie, angajații IGSU au reușit să localizeze arderea la rezervorul nr. 2 încărcat cu șrot de semințe de floarea-soarelui.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că va solicita Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) examinarea subiectului incendiilor repetate la silozurile din Portul Giurgiulești, pentru luarea măsurilor speciale de protejare a infrastructurilor critice și a mediului și pentru prevenirea consecințelor mai grave.

Procuratura Generală a anunțat că va investiga cauzele incendiilor de la Portul Giurgiulești.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării