main logo
1163

Alertă 112 la Giurgiulești: Un alt rezervor cu șrot a luat foc

Un alt rezervor cu șrot de floarea-soarelui din Portul Internațional Liber Giurgiulești a luat foc azi-dimineață.

Alertă 112 la Giurgiulești: Un alt rezervor cu șrot a luat focFoto: igsu.md

Incendiul a izbucnit la rezervorul nr. 2 cu încărcătură de șrot de semințe de floarea-soarelui, transmite Știri.md.

La fața locului pentru asigurarea misiunii de intervenție au fost trimise cinci echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați din subordine. 

Pompierii desfășoară acțiuni de stingere și lichidare a consecințelor incendiului. Potrivit informațiilor colectate de la fața locului, rezervorul nr. 2 are o capacitate de 1.100 de tone. 

La moment în el este depozitat doar 50% din volumul total. În urma incidentului nu sunt raportate victime și nu există riscuri pentru cetățeni și infrastructura din zonă. 

Pentru asigurarea securității și prevenirii situațiilor de risc acționează salvatorii. Amintim că un incident similar a avut loc pe 16 ianuarie 2023. 

Din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1.000 de tone de șrot de floarea-soarelui a avut loc prăbușirea cisternei. 

La fața locului, conform apelului sporit de intervenție, au intervenit șase echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați ai IGSU, care mai multe zile au acționat pentru localizarea și lichidarea totală a arderii.

Amintim că, pe 16 ianuarie, un incendiu a izbucnit în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea-soarelui în Portul Internațional Liber Giurgiulești. 

Rezervorul aparține „Danube Oil Company”, societate afiliată Grupului Trans-Oil, deținută de milionarul de origine georgiană Vaja Jhashi.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării