main logo
430

Incendiile de la Portul Giurgiulești. IGSU: Nu există pericol

Angajații IGSU asigură în continuare securitatea antiincendiară la Portul Internațional Liber Giurgiulești, după ce au reușit să localizeze arderea la rezervorul nr.2 încărcat cu șrot de semințe de floarea soarelui.

Incendiile de la Portul Giurgiulești. IGSU: Nu există pericol

Pe parcursul zilei de 22 ianuarie pompierii au continuat misiunea de lichidare a incendiului asigurând paza antiincendiară în zonă, transmite Știri.md.

La moment nu există pericol pentru oameni, dar nici pentru infrastructura din zonă, dă asigurări IGSU.

 Acțiunile salvatorilor sunt orientate pentru lichidarea finală, fără de a fi identificate riscuri pentru celelalte obiective întrucât flăcările deschise au fost oprite. La fața locului pentru realizarea acțiunilor de securitate antiincendiară sunt dislocate 5 echipaje de pompieri cu un efectiv de 13 angajați IGSU care acționează continu. 

Localizarea incendiului a fost posibilă în dimineața zilei de 22 ianuarie la ora 1:49 după ce construcția metalică de capacitate mare a fost prăbușită controlat la ora 01:29. 

În urma deteriorării de către specialiști a elementului din partea de jos a rezervorului, acesta s-a prăbușit, iar pompierii au reușit să ajungă la focar și să stingă flăcările deschise.

Amintim că, pe 16 ianuarie, un incendiu a izbucnit în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea-soarelui.

Rezervorul aparține „Danube Oil Company”, societate afiliată Grupului Trans-Oil, deținută de milionarul de origine georgiană Vaja Jhashi.

Pe 20 ianuarie, alt rezervor cu șrot de floarea-soarelui din Portul Internațional Liber Giurgiulești a luat foc.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va solicita Comisiei Situații Excepționale (CSE) examinarea subiectului incendiilor repetate la silozurile din Portul Giurgiulești, pentru luarea măsurilor speciale de protejare a infrastructurilor critice și a mediului și pentru prevenirea consecințelor mai grave.

Procuratura Generală a anunțat că va investiga cauzele incendiilor de la Portul Giurgiulești.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării