main logo
1472

Reacția lui Filip la acuzațiile medicului Stratulat: Doamna ministru, sesizați procuratura și CNA

Premierul Pavel Filip a cerut ministrului sănătății să sesizeze CNA și Procuratura în cazul acuzațiilor făcute de medicul Mihai Stratulat potrivit căruia, două spitale din Capitală diagnostichează eronat copii ca mai apoi să obțină „finanțare” de la CNAM.

Filip, la acuzațiile medicului Stratulat: Sesizați procuratura și CNAFilip, la acuzațiile medicului Stratulat: Sesizați procuratura și CNA

La începutul ședinței Cabinetului de Miniștri, prim-ministrul Pavel Filip a declarat că nu înțelege de ce medicul a venit doar cu acuzații pe Facebook și nua sesizat procuratura și CNA. Totuși premierul a ținut să precizeze: Dacă nu s-a adresat domnul doctor vreau ca dumneavoastră doamna ministru Cebotari să faceți acest lucru, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.  

„Vreau astăzi să mergeți și să sesizați CNA, Procuratura pentru ca ei să-și facă lucrul. Nu vreau să întindem până se fac anchete interne, sunt instituții specializate care trebuie să se ocupe de astfel de cazuri. Ajunge să avem comisii și investigații. Cine a încălcat să răspundă penal”, a declarat prim-ministrul. 

Filip a ținut să mulțumească medicilor pentru că au răbdat cu salarii mici și trec prin greutăți, remarcând că nu crede că toți doctorii sunt la fel. 

„Eu personal nu cred că toți doctorii sunt de maniera la care se pretinde a se crede în societate. Eu am un respect aparte față de doctori pentru că au răbdat cu salarii mici și trec prin greutăți”, a adăugat șeful Cabinetului de Miniștri. 

La un moment dat, directorul adjunct al CNA, Lidia Chireoglo, a declarat că Bogdan Zumbreanu a fost informat aseară despre acest caz iar azi dimineață i-au fost transmise toate informațiile necesare investigațiilor. 

„Domnule prim-ministru, daţi-mi voie să vă aduc la cunoştinţa dumneavoastră că directorul CNA, domnul Bogdan Zumbreanu, a fost informat despre acest caz încă ieri, după apariţia postării domnului doctor Mihai Stratulat pe reţeaua de socializare. Azi dimineaţă, domnul director a dat indicaţii să fie pornite investigatii pe acest caz, iar CNA să întreprindă toate actiunile ce reiese din competentele sale functionale", a menționat Chireoglo.

Amintim că un cunoscut medic din Capitală susține că două spitale din Chişinău și anume - Spitatul Clinic Municipal pentru copii Nr.1 de pe strada Serghei Lazo şi Spitalul Clinic Municipal Nr.1 de pe strada Melestiu 20, diagnostichează eronat copii ca mai apoi să obțină „finanțare” din partea pacienților. Ulterior Ministerul Sănătății a reacționat și a declarat că urmează să demareze o anchetă internă care să investigheze spusele pediatrului Mihai Stratulat.

La același subiect: Medic: Pneumonia, diagnostic fals care aduce bani spitalelor din Moldova

Reacția unui spital din Chişinău acuzat pentru diagnostic fals

Scandalul pe Facebook cu diagnosticul fals, subiect în Parlament

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării