main logo
1372

Scandalul pe Facebook cu diagnosticul fals, subiect în Parlament

Problema de sistem abordată de Mihai Stratulat a ajuns în atenția Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dar și a deputaților din Parlamentul R. Moldova.

Scandalul pe Facebook cu diagnosticul fals, subiect în Parlament

În cadrul ședinței de astăzi, 11 iulie, a Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, deputatul democrat Artur Reșetnicov a solicitat secretarului general de stat al Ministerului, Boris Gîlcă, investigarea problemei și prezentarea unei informații la subiect. Problema a fost pusă în discuție de deputat în contextul audierilor care au avut loc în Comisie la subiectul corupției în domeniul ocrotirii sănătății și la care au participat secretarul de stat Boris Gîlca și vicedirectorul CNA, Lidia Chireoglo, transmite Ştiri.md cu referire la ZdG.

Boris Gîlca a declarat că Ministerul s-a autosesizat și va elucida problema.

Acesta a declarat că există multe cazuri în care CNAM nu a achitat instituțiilor medicale cheltuielile pentru cazuri complexe și a admis că în unele spitale medicii sunt „inventivi” pentru a obține „niște finanțări suplimentare”.

„Nu vreau să cred că acest lucru se face prin diagnostigul greșit și, mai grav, prin administrarea forțată a anumitor antbiotice copiilor. Este deja criminal. O să cercetăm și o să revenim”, a declarat secretarul general de stat.

La acest subiect: Medic: Pneumonia, diagnostic care aduce bani spitalelor din Moldova

Reacția unui spital din Chişinău acuzat pentru diagnostic fals

Filip, la acuzațiile medicului Stratulat: Sesizați procuratura și CNA

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării