main logo
2750

Procuratura Generală explică de ce au fost reținute Tauber și Apostolova

Deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova, au fost reținute.

Procuratura Generală explică de ce au fost reținute Tauber și ApostolovaFoto: știri.md

Informația a fost confirmată de serviciul de presă al Procuraturii Generale (PG), transmite Știri.md.

"Luni, 16 septembrie 2019, Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a solicitat în Parlament ridicarea imunității deputaților în Parlament Marina Tauber și Reghina Apostolova, însă părăsirea incintei și deplasarea lor într-o direcție necunoscută, au făcut necesară reținerea acestora, în scopul aplicării măsurilor de urmărire penală.

Procuratura Generală menționează că scopul solicitării de azi în fața Parlamentului nu a urmărit reținerea expresă a persoanelor vizate – deși legea permite – ci ridicarea imunității pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală, care include un set complex de măsuri", menționează Procuratura.

Amintim că deputații au votat cu 56 de voturi ridicarea imunității deputatelor Marina Tauber și Reghinei Apostolova.

Menționăm că imediat după ce cele două deputate au fost audiate în Comisia Numiri și Imunități, Partidul Șor a ieșit la un briefing de presă, iar ulterior, a decis să părăsească Parlamentul „în semn de protest”.

Știri.md amintește că astăzi, 16 septembrie, procurorul general interimar a cerut ridicarea imunității Marinei Tauber și Reghina Apostolova.

Ulterior, Marina Tauber a venit cu o reacție spunând că era pregătită. Și Reghina Apostolova a spus că nu a fost o noutate pentru ea

Totodată Partidul Șor susține că cererea procurorului general interimar, Dumitru Robu, de a ridica imunitatea parlamentară a deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova este la comanda președintelui Igor Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării