16 sep, 2019 17:11
453
1
Fracțiunea Partidului Șor părăsește ședința Parlamentului
16 sep, 2019 17:11
453
1

Fracțiunea Partidului „Șor” a decis să părăsească „în semn de protest” ședința Parlamentului, care urmează să reînceapă în câteva minute.

Foto: Știri.md

Se întâmplă după ce speakerul Zinaida Greceanîi a anunțat că deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova sunt vizate de solicitările procurorului general interimar, Dumitru Robu, de a ridica imunitatea acestora, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Reprezentanții fracțiunii au acuzat actuala guvernare de „răzbunare” și a spus că este o comandă a președintelui Igor Dodon.

„Puterea obligă organele de drept să acționeze la comandă. Majoritatea parlamenatră intenționează și, evident, va ridica imunitatea parlamentară a două deputate, femei de care ei, probabil, se tem”, a declarat Denis Ulanov.

Deputatul a adăugat că această acțiune ar avea drept scop „slăbirea” opoziției.

„Nu ne temem, nu ne considerăm vinovați, nu intenționăm să ne ascundem și nu considerăm de cuviință să fim prezenți la ședința Parlamentului, unde un grup de deputați – la comanda lui Dodon și a altor lideri ai coaliției de guvernare – va comite o ilegalitate”, a conchis acesta, menționând că fracțiunea părăsește ședința în semn de protest.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter