main logo
1725

Procuratura cere ridicarea imunității Marinei Tauber și Reghinei Apostolova

Deputatele din partea Partidului Politic Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova, ar putea rămâne fără imunitate parlamentară.

Procuratura cere ridicarea imunității lui Tauber și lui ApostolovaColaj: Știri.md

Despre aceasta a anunțat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, după ce în prima lectură s-a votat noua lege a Procuraturii, transmite Știri.md.

Potrivit lui Greceanîi, solicitarea vine din partea procurorului general interimar, Dumitru Robu.

"Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a înaintat două solicitări prin care solicită ridicarea imunității celor două deputate în scopul arestării lor, percheziționării și transmiterii în judecată", a declarat Greceanîi.

Astfel, pentru moment, Comisia juridică, numiri și imunități s-a convocat în ședință pentru a examina solicitarea procurorului general interimar. La ședință au fost invitate și deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova pentru a-și expune punctul de vedere.

Ziarul de Gardă scrie că Marina Tauber a fost acuzată anterior că ar fi acţionat concertat în beneficiul lui Şor alături de alţi acţionari ai Unibank. 

Aceasta a confirmat că a luat credite de la banca ABLV din Letonia, considerată una dintre cele trei instituţii bancare care au servit drept „porţi europene” pentru preluarea controlului asupra celor trei instituţii bancare din R. Moldova care au ajuns să fie lichidate din cauza fraudei bancare de aproximativ un miliard de euro.

Reghina Apostolova, la rândul său, se numără printre persoanele private care, în 2013, au cumpărat acţiuni de  la Banca Socială şi Unibank, pe bani împrumutaţi de la off-shore-uri britanice, folosind conturi în banca letonă ABLV Bank. Într-o dezbatere de la PRO TV Chişinău, Apostolova a declarat că a rambursat toate creditele şi că nu are probleme cu legea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării