main logo
3434

Procuratura Anticorupție îl citează pe Plahotniuc într-un dosar de spălare a banilor

Fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, este citat de Procuratura Anticorupție, conform prevederilor art.236 alin.(1) din Codul de procedură penală. Citația a fost postată pe pagina de Facebook a PA.

Procuratura îl citează pe Plahotniuc într-un dosar de spălare a banilorFoto: diez.md

Fostul deputat are calitate de bănuit în spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari, transmite Știri.md. 

Instituția recurge la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a lui Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului.

Totodată, Procuratura Anticorupție atrage atenția în privința respectării principiului de prezumție a nevinovăției în privința lui Vladimir Plahotniuc. Acest drept fundamental prevede că persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăţia sa nu-i va fi dovedită, în modul prevăzut de Codul procedură penală, într-un proces judiciar public, în cadrul căruia îi vor fi asigurate toate garanţiile necesare apărării sale şi nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Știri.md amintește că președintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, ar fi plecat pe data de 14 iunie din Republica Moldova imediat după discuțiile de la ședința Consiliului Național Politic al PDM.

Menționăm că Alexandru Slusari a intrat în posesia unui document din partea companiei Kroll, iar principalul beneficiar al furtului miliardului ar fi Vlad Plahotniuc și companiiile afiliate acestuia.

Totodată o instanță de judecată din Rusia a decis arestarea fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, pentru organizarea mai multe activități criminale pe teritoriul Federației Ruse.

Iar Interpol a refuzat să-l introducă pe fostul deputat democrat Vladimir Plahotniuc în lista persoanelor anunțate în căutare internațională.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării