main logo
9254

Slusari: Principalul beneficiar al furtului miliardului este Vlad Plahotniuc

Comisia de Anchetă privind furtul miliardului a intrat în posesia unui document din partea companiei Kroll, în care sunt menționate numele mai multor persoane din Moldova.

Slusari: Plahotniuc este principalul beneficiar al furtului miliardului

Principalul beneficiar al furtului miliardului ar fi Vlad Plahotniuc și companiiile afiliate acestuia, transmite Știri.md.

Cel puțin, asta susține Alexandru Slusari, președintele comisiei de anchetă privind furtul miliardului.

"În documentul Kroll figurează Vlad Plahotniuc, iar dacă cineva o să ne adreseze în judecată, o să arătăm această listă. El (Plahotniuc) este principalul beneficiar al acestui furt.

Un foarte mare rol conform acestui document se atribuie doamnei Olga Bondarciuk, practic la fiecare a doua pagină este numele ei. Este o persoană marcantă, care a participat activ, sau cel puțin pe numele au fost transferate sume impunătoare", susține Slusari.

Comisia de Anchetă privind furtul miliardului a precizat că raportul Kroll a ajuns în Republica Moldova pe 22 martie 2018, iar în momentul în care aceștia s-au adresat la Procuratura Generală pentru a cere lista beneficiarilor au fost refuzați.

"Aceste documente sunt și la Procuratura Generală, ne-am adresat la ei, dar este o trișare. Menționăm necooperarea Procuraturii lui Harunjen, care au făcut tot posibilul de a mima ancheta din 2015 până astăzi", a conchis Slusari.

Comisia de anchetă privind furtul miliardului a declarat că au semnat un angajament față de compania Kroll, conform căruia nu fac public documentul și nici nu spun numele persoanelor din raport, însă aceștia încălcă al doilea punct al angajamentului pentru că "așteptările cetățenilor sunt enorme".

Știri.md amintește că Olga Bondarciuc, cea care a prestat, în ultimii ani, servicii pentru ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, figurează în raportul Kroll 2.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării