8 octombrie, 13:05
505
5
Polițist răpit. Dodon se declară profund îngrijorat de incidentul produs
8 octombrie, 13:05
505
5

Președintele Igor Dodon se declară „profund îngrijorat de incidentul produs” cu Andrei Amarfi, angajat al Inspectoratului de Poliție Florești, sechestrat miercuri dimineață de către așa-zisele forțe de ordine din regiunea transnistreană.

Purtătoarea de cuvânt a staff-ului lui Igor Dodon a declarat pentru ZdG că acesta a avut mai multe discuții cu premierul Ion Chicu, căruia i-a cerut informații despre caz, iar ulterior a solicitat participanților formatului „5+2” să se implice în procesul de eliberare a polițistului, transmite Știri.md.

„Igor Dodon este profund îngrijorat de incidentul produs. Ieri șeful statului a avut mai multe convorbiri telefonice cu primul-ministru la acest subiect. Ion Chicu l-a informat pe președintele țării despre măsurile întreprinse și evoluția cazului. Tema a fost discutată de președintele țării cu șeful Executivului și astăzi, fiind abordată și problema răpirii unor civili, cetățeni ai țării noastre. 

În context, Ion Chicu l-a informat pe șeful statului că a fost creat un Grup de lucru interinstituțional pentru elucidarea tuturor circumstanțelor evenimentelor produse, sub conducerea Procuraturii Generale. Totodată, Igor Dodon a făcut apel la toți participanții formatului „5+2”, OSCE, Comisia Unificată de Control să se implice în procesul de eliberare a polițistului, dar și a civililor reținuți ilegal”, a spus Ludmila Munteanu pentru ZdG.

Știri.md amintește că un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Totodată, Procuratura raionului Florești a inițiat astăzi o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN.

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a anunțat că i-a identificat pe angajații forțelor de securitate de la Tiraspol care, în dimineața de miercuri, 7 octombrie, au participat la răpirea ofițerului de poliție.

Astăzi a devenit cunoscut faptul că Tiraspolul a mai răpit un cetățean din Camenca.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter