main logo
872

Platforma unionistă Acțiunea 2012 cere retragerea cetățeniei lui Chicu

Platforma unionistă Acțiunea 2012 anunță că a depus astăzi, 26 mai, o plângere la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC), Comisia pentru Cetăţenie, privind retragerea cetățeniei române a premierului Republicii Moldova Ion Chicu.

Platforma unionistă Acțiunea 2012 cere retragerea cetățeniei lui ChicuColaj: știri.md

Totul se întâmplă după ce prim-ministrul moldovean a venit cu afirmațiile „denigratoare” la adresa României acuzând-o că geme de cea mai mare corupție din Europa și numindu-i pe unii "băiețași români" și "niște ratați", transmite Știri.md.

Declarațiile scandaloase ale lui Chicu au pornit de la o postare a europarlamentarului Siegfried Mureșan, bun cunoscător al situației din Republica Moldova, care a scris pe pagina sa de Facebook că Guvernul de la Chișinău eșuează în gestionarea crizei COVID-19, fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor.

"Considerăm că astfel de declarații din partea unui oficial sunt inadmisibile și lipsite de respect, în momentul în care deține cetățenia română și ”a jurat să fie devotat poporului român"", spun unioniștii.

Amintim că textul premierului a fost criticat de mai mulți parlamentari, iar Ministerul român de Externe a emis o reacție dură, în care scrie că asemenea declarații „sunt complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora”.

Menționăm că ieri, Ion Chicu a avut o întrevede cu ambasadorul României în R. Moldova, în cadrul căreia a ținut să-și exprime și regretul după scandalul diplomatic.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării