25 mai, 17:10
1 447
5
Chicu, la întrevedea cu Ioniță: Regret pentru declarații catalogate eronat
25 mai, 17:10
1 447
5

Republica Moldova și România au încă foarte multe de făcut pentru a îmbunătăți viața oamenilor, care trăiesc în aceste două țări. Cred că cele mai mari restanțe în acest sens sunt la capitolul combaterea corupției, flagel care afectează enorm concetățenii mei din ambele țări.

Foto: facebook.com

Declarația îi aparține premierul Ion Chicu și a fost făcută în cadrul întrevederii pe care a avut-o astăzi, 25 mai, cu ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, transmite Știri.md

Totodată, în cadrul discuției, prim-ministrul a reiterat gratitudinea pe care o are față de poporul român pentru suportul oferit pe parcursul pandemiei COVID-19, dar a ținut să-și exprime și regretul după scandalul diplomatic. 

"Am ținut să-i exprim Domnului Ambasador regretul pentru modul cum a fost interpretat și apreciat unul din comentariile mele pe rețelele de socializare, care (în opinia mea) în mod absolut neîntemeiat și eronat a fost catalogat drept denigrător în adresa României. Am tot respectul și admirația pentru poporul român, care ca și cetățenii din Republica Moldova merită o viață cu mult mai bună. Totodată, cred că oficialii guvernamentali din ambele state trebuie să se preocupe de soluționarea problemelor în propria țară", a specificat Chicu. 

La fel, premierul i-a mulțumit ambasadorului român pentru suportul de care Republica Moldova beneficiază din partea României pe dimensiunea integrării europene. 

"Am subliniat faptul, că raportarea și aprecierea progresului pe agenda de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană se face în strictă concordanță cu mecanismele de raportare agreate la momentul semnării Acordului de Asociere în 2014. Autoritățile Republicii Moldova raportează despre progresele/eșecurile înregistrate pe această agendă exclusiv structurilor europene", a conchis Ion Chicu. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter