main logo
2365

Fostul director al APP, despre licitația de la AIC: Este o catastrofă

Fostul director al Agenției Proprietății Publice (APP), Igor Grigoriev, este convins că licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost una trucată. Potrivit acestuia, dacă actuala guvernare ar fi avut maturitate politică și profesională, „trebuiau să zboară capete”, începând de la directorul APP, administratorul Aeroportului, până la ministrul Infrastructurii.

Fostul director al APP, despre licitația de la AIC: Este o catastrofăFoto: Știri.md/Arhivă

„Urmărim, vorbim. (...) Este o catastrofă, un neprofesionalism și un infantilism total. Prin atâtea dificultăți, cu atâtea procese îndelungate, să aduci tu într-un final în gestionarea Guvernului și, ulterior, să începi cu astfel de scheme de licitație care, de altfel, a fost demonstrat că au fost trucate”, a spus fostul director al APP, Igor Grigoriev, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, transmite Știri.md. 

Potrivit lui, tot ei (administrația) au demonstrat acest lucru și nu a fost inventat de alte persoane. „Ei au demonstrat asta prin neprofesionalismul lor, prin discuțiile care derulau în jurul acestor licitații”. 

El mai spune că dacă guvernarea ar fi avut maturitate politică și profesională, „trebuiau să zboară capete”, începând de la directorul APP, administratorul AIC, până la ministrul Infrastructurii.

„(...) Sunt niște lucruri care nu încap, cel puțin, în capul meu, din ceea ce fac ei. Sunt niște chestiuni care vin în lanț. Eu mă uit cu groază la toată chestia asta. Să știți că nu este numai la Aeroport toată chestia asta. Cam în ceea ce cheamă proprietatea publică a statului, problemele sunt unele foarte majore. Și ei au dat-o în bară pe parcursul a toți acești ani, de când și-au asumat actul de guvernare, cu părere de rău...

Cum să concesionezi Aeroportul, dacă ei nu au avut capacitatea de a organiza niște licitații simple pentru niște buticuri sau spații comerciale din cadrul AIC? Asta și e strigător la cer. De asta și s-a venit cu propunerea de a face schimbări”, a mai spus Igor Grigoriev.

Știri.md amintește că pe data de 19 februarie a expirat termenul de depunere a licitațiilor pentru acordarea spațiilor comerciale din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, însă licitația a fost anulată.

La 20 februarie, Agenția Proprietății Publice a prezentat noul calendar al procesului de organizare a licitației publice pentru spațiile comerciale cu destinația de alimentație publică și comerț specializat pentru zona sterilă din incinta Aeroportului Internațional Chișinău (RMO).

Pe data de 25 martie, una dintre cele două companii care tindeau la locațiunea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău a anunțat că s-a răzgândit și că nu va mai participa la licitație.

Video: Realitatea.md

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării