main logo
2425

Licitația pentru spațiile comerciale de la AIC, anulată. Care este motivul

Ieri, 19 februarie, a expirat termenul de depunere a licitațiilor pentru acordarea spațiilor comerciale din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, însă licitația a fost anulată.

Licitația pentru spațiile comerciale de la AIC, anulată. MotivulFoto: știri.md

Despre aceasta a informat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, transmite Știri.md.

Acesta a precizat că doar două companii au aplicat la licitație.

„Pe 19 februarie, la ora 15:00, a expirat termenul de depunere a ofertelor pentru participarea la licitația spațiilor comerciale din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Am avut mai multe discuții cu Agenția Proprietății Publice referitoare la procedura de organizare a licitației și la aplicanți. Au aplicat doar două companii, LeBridge și Lagardere, ceea ce nu asigură o concurență suficientă.

Concluziile preliminare arată că acest proces a fost sabotat, inclusiv din interior, și avem obligația să anulăm licitația și să inițiem o procedură nouă în termeni cât mai restrânși. Scopul lui Șor a fost să continue să extragă bani din spațiile Aeroportului și să blocheze o licitație corectă. 

În acest sens, am agreat ca, marți, Agenția Proprietății Publice să anunțe calendarul pentru organizarea unei noi licitații care să asigure participare cât mai largă a companiilor din domeniu, dar și respectarea tuturor rigorilor pentru buna organizare a procesului”, a declarat Spînu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării