main logo
1317

CSE a stabilit restricțiile pentru alegerile locale din 5 noiembrie

Dorin Recean a convocat în această dimineață CSE, în cadrul căreia a fost adoptată decizia prin care au fost stabilite criterii de individualizare cu privire la persoanele care nu au dreptul de a candida la alegerile locale din 5 noiembrie. Asta după ce, Curtea Constituțională, la data de 3 octombrie, a decis să dea undă verde echipei lui Șor de a participa la scrutin.

CSE a stabilit restricțiile pentru alegerile locale din 5 noiembrieSursa foto: gov.md

La încheierea ședinței, premierul a menționat că, astăzi, 4 octombrie, Parlamentul se întrunește în ședință plenară pentru a completa Codul electoral cu prevederi ce îl va pune în acord cu considerentele reținute de Curtea Constituțională, transmite Știri.md. 

„Nu vor fi admise să candideze la alegerile din 5 noiembrie 2023 persoanele cu statut de învinuit, bănuit sau inculpat de săvârșirea infracțiunilor care au fost menționate ca argument de Curte la declararea neconstituționalității partidului, au realizat nemijlocit acțiuni care au constituit argumente reținute în hotărârea Curții Constituționale de declarare a neconstituționalității partidului, au fost excluse din scrutinul electoral anterior ca urmare a încălcării principiului finanțării ilegale comise în mod intenționat sau au fost incluse în sancțiunile internaționale reținute în cuprinsul hotărârii Curții. Instituțiile statului nu vor admite ca membrii unei grupări criminale organizate să fraudeze alegerile”, a punctat prim-ministrul Dorin Recean.

Știri.md reamintește că Curtea Constituțională a suspendat acțiunea articolului 16 din Codul electoral pe 28 septembrie, fapt ce permite membrilor Partidului Șor să candideze la alegeri.

Astăzi, 4 octombrie, deputații urmează să se întrunească în ședință plenară.

Citește și: 

Motivele pentru care foștii membri ai PP Șor pot participa la alegeri

Marina Tauber, după decizia CC: Sunt într-un șoc plăcut

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării