main logo
8173

CC a decis: Foștii membri ai Partidului Șor pot participa la alegeri

Magistrații Curții Constituționale au admis sesizarea depusă de Marina Tauber și colegi de-ai săi, membri ai fostului Partid Șor, declarat neconstituțional, declarând neconstituțional art. 16 din Codul electoral.

CC a decis: Foștii membri ai Partidului Șor pot participa la alegeriFoto: Știri.md

Mai exact, decizia Curții Constituționale prevede că membrii fostei formațiuni politice pot participa la alegeri, inclusiv la cele din 5 noiembrie, transmite Știri.md.

Curtea Constituțională a suspendat acțiunea articolului 16 din Codul electoral pe 28 septembrie. Acest lucru s-a întâmplat la o săptămână de la pronunțarea Curții pe același subiect, când examinarea a fost sistată pentru că a fost înregistrată paritate de voturi.

„Se admite sesizarea depusă de Marina Tauber, Vadim Fotescu, Petru Jardan, Reghina Apostolova, Denis Ulanov și se declară neconstituțional articolul 16, alineat 2, litera e din Codul electoral”, se arată în decizia Curții.

Hotărârea este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

De menționat că prevederile articolului 16 alin. (2) lit. e) din Codul electoral stabilea că nu pot fi alese persoanele care, la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unui partid politic, dețineau calitatea de membru al organului executiv al partidului politic declarat neconstituțional, precum și persoanele care ocupau funcții elective din partea partidului politic declarat neconstituțional, pe o perioadă de cinci ani de la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării