main logo
6489

Ambasadorii SUA și UE, filmați cum ies din clădirea Guvernului

Ambasadorii Statelor Unite ale Americii, Dereck Hogan, și al Uniunii Europene, Peter Michalko, au fost surprinși în această seară cum ieșeau din clădirea Guvernului.

Ambasadorii SUA și UE, filmați cum ies din clădirea GuvernuluiFoto: captura video

Contactat de Știri.md, unul dintre comunicatorii Maiei Sandu a confirmat vizita celor doi ambasadori la Guvern.

"Ambasadorul Statelor Unite, Dereck Hogan, și Ambasadorul UE, Peter Michalko, au fost în această seară în clădirea Guvernului, unde au discutat evoluțiile din ultimele zile cu premierul Maia Sandu", ne-a spus consilierul Maiei Sandu.

Menționăm că consilierul Maiei Sandu nu a comunicat dacă vizita ambasadorilor are legătură cu decizia Guvernului privind selectarea candidaților la funcția de procuror general.

Știri.md amintește că Guvernul a decis astăzi ca să-și angajeze răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, iar prim-ministrul să fie împuternicit să selecteze doi candidați pentru această funcție.

În scurt timp, PSRM a venit cu o reacție și a anunțat că a luat act de dorința prim-ministrului, Maia Sandu, de a desemna personal viitorul procuror general.

Totodată, socialiștii au declarat că Maia Sandu încearcă să provoace deliberat căderea Guvernului.

Potrivit juristului Ion Creangă, premierul Maia Sandu trebuie să declare în legislativ că își asumă răspunderea pentru noile modificări ale legii.

Dacă în decurs de trei zile, deputații nu depun o moțiune de cenzură, atunci legea intră în vigoare, iar dacă va fi depusă și votată de 51 de deputați în legislativ, atunci guvernul Sandu va cădea.

Sursa video: Realitatea.md

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării