main logo
2888

PSRM: Liderul PAS încearcă să provoace deliberat căderea Guvernului

Liderul PAS, Maia Sandu, încearcă să provoace deliberat căderea Guvernului.

PSRM: Liderul PAS încearcă să provoace deliberat căderea GuvernuluiColaj: știri.md

Această opinie a fost prezentată de PSRM, după ce Guvernul a decis ca să-și angajeze răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, transmite Știri.md.

"O astfel de inițiativă de subordonare politică a Procuraturii Generale este inacceptabilă într-o țară în care se fac eforturi intense pentru reformarea justiției.

Din inițiativa liderului PAS, Maia Sandu, se întrevăd clar și motivele reale care au dus la anularea concursului pentru selectarea Procurorului General, faptul că acest concurs nu a fost câștigat de o anumită persoană, care ar urma acum să fie numită politic în fruntea Procuraturii Generale", se arată în comunicatul emis.

Totodată, PSRM susține că inițiativa liderului PAS încalcă flagrant acordul semnat de ACUM cu PSRM, "unde era menționat clar că în cadrul reformei justiției se va desfășura selectarea Procurorului General prin concurs, de către o comisie, nu de către un politician".

"Cu certitudine nu aceasta este independența justiției promisă de actuala majoritate parlamentară, nu putem să ne întoarcem la obiceiurile dezastruoase din trecut, când un lider politic decidea cine conduce Procuratura Generală.

În realitate, prim-ministru Maia Sandu vine cu o abordare despre care credem că știe că nu are cum să aibă susținerea Parlamentului, o abordare care contrazice toate declarațiile și acțiunile ei anterioare, de aceea nu putem exclude că în realitate liderul PAS încearcă sa provoace deliberat căderea Guvernului, fiind încă sub emoțiile generate de pierderea alegerilor în Chișinău, dar și fiind în incapacitate de a conduc eficient executivul și a livra rezultate populației. Credem însă că este un gest total iresponsabil pentru care urmează să răspundă în fața societății cei care îl provoacă", se mai menționează în comunicatul PSRM.

Știri.md amintește că PSRM a anunțat că a luat act de dorința Primului Ministru, Maia Sandu, de a desemna personal viitorul Procuror General.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării