main logo
1619

Jurist, în ce condiții Guvernul Sandu ar putea să cadă

Potrivit juristului Ion Creangă, premierul Maia Sandu trebuie să declare în legislativ că își asumă răspunderea pentru noile modificări ale legii.

Jurist, în ce condiții Guvernul Sandu ar putea să cadăFoto: știri.md

Dacă în decurs de trei zile, deputații nu depun o moțiune de cenzură, atunci legea intră în vigoare, iar dacă va fi depusă și votată de 51 de deputați în legislativ, atunci guvernul Sandu va cădea, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Ion CREANGĂ, Șeful Direcției juridice: "Dacă astăzi l-au votat înseamnă că o să fie transmis Monitorului Oficial și transmis Parlamentului. 

Maia Sandu va trebui să vină în fața parlamentului și să-și asume răspunderea, după care trece termenul de 3 zile de depunere a moțiunii de cenzură. Dacă n-o să fie depusă moțiunea de cenzură, atunci intră în vigoare"

-"Dacă este depusă moțiunea de cenzură și este votată de 51 de deputați?"

Ion CREANGĂ, Șeful Direcției juridice: "Atunci cade guvernul. Dacă nu se votează cu 51 de moțiunea de cenzură, atunci guvernul rămâne, legea e adoptată".

-"Când trebuie să vină Maia Sandu în fața Parlamentului?"

Ion CREANGĂ, Șeful Direcției juridice: "Din momentul în care și-a asumat-o, trebuie să fie transmisă Parlamentului."

Guvernul a făcut astăzi un pas care pune sub semnul întrebării viitorul executivului. 

Cabinetul Sandu și-a asumat răspunderea și a modificat Legea Procuraturii, fără să mai fie nevoie de votul în Parlament. 

Conform modificărilor, prim-ministrul va numi câțiva candidați la funcția de Procuror General. Se întâmplă dupa ce rezultatul concursului organizat de Ministerul Justiției a fost anulat. 

Premierul a menționat că va lua în considerare candidaturile care și-au depus dosarele la precedentul concurs organizat de Ministerul Justiției, dar asta nu înseamnă că vor fi aleși candidați doar din rândurile lor. 

În același timp, aceasta nu a fost explicită privind modalitatea prin care va alege candidații. Întrebată dacă va organiza un nou concurs, prim-ministrul a spus că atunci când va prezenta lista, va explica și cum au fost aleși candidații.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării