1 oct, 2019 14:16
35 036
7
Avocat, despre accidentul tragic: Nu sunt vinovate femeile
1 oct, 2019 14:16
35 036
7

Un avocat din cadrul Asociației Promo-LEX a comentat accidentul teribil de ieri în care au decedat 2 oameni, iar alți 23 au fost răniți.

Colaj: Știri.md

Potrivit lui Dumitru Petru Sliusarenco, de această tragedie nu sunt vinovate femeile, așa cum mulți bloggeri sau influenceri au scris. El afirmă că "prostia și iresponsabilitatea produc accidente după care mor oameni", transmite Știri.md

Mesajul integral al avocatului:

"Probabil fiecare locuitor al Chișinăului s-a ciocnit cel puțin odată cu șoferii iresponsabili din Capitală. Cu acei șoferi care conduc mașini scumpe (dar nu neapărat) și fac manevre de racing pentru că consideră că li se permite tot.

Accidentul de ieri în care un Porsche a lovit un troleibuz și o persoană a decedat, iar toți pasagerii troleibuzului au fost spitalizați este o tragedie.

Dar de această tragedie nu sunt vinovate femeile, așa cum au început să trâmbițeze ieri tot felul de blogeri, influenceri și jurnaliști. Ne-am obișnuit să simplificăm la maxim lucrurile și să dăm vina pe prejudecățile, care instinctiv ne modelează modul de a înțelege lucrurile. Nici țâțele, nici părul lung, nici tipul organelor genitale și nici chiar buzele boite nu produc accidente. Hai să înțelegem asta odată și pentru totdeauna.

Prostia și iresponsabilitatea produc accidente după care mor oameni. Iar prostia și iresponsabilitatea nu au sex, nici naționalitate n-au, nici religie și nici limbă.

Dar lăsând la o parte șoferița iresponsabilă, de ceea ce s-a întâmplat ieri este vinovată nu mai puțin întreaga poliție rutieră a Moldovei. Inspectoratul Național de Patrulare trebuie să poarte răspundere că a creat un sistem al circulației rutiere în care oamenii pot conduce fără permis de conducere, în care oamenii pot conduce atât de beți la volan că cu greu își amintesc cum îi cheamă, în care șoferii ucigași pot scăpa din orice încurcătura cu câteva sute de lei ori de euro.

Nu învinovățesc polițiștii onești care își fac meseria cinstit. Învinovățesc pe toți cei care au contribuit și contribuie zilnic l-a clădirea unui sistem corupt, patrulând exclusiv pentru a mai scoate câteva sute de lei, cerșind mită pe la colțuri de străzi și trasee.

Ieri multă lume s-a aruncat după val să blameze femeile de accidentele rutiere, iar între timp, adevărații vinovați continuă să-și umple buzunarele, estorcând mită pe traseele Moldovei ș clădind mai departe, cu succes, acest sistem ucigaș care ne poate ajunge pe fiecare într-o zi".

Imediat după postare, internauții au apreciat cele scrise și au asaltat cu comentarii asemănătoare: 

„Din păcate aceasta părere discriminatorie există peste tot. Și în Italia e cunoscută fraza „le donne al volante”, deși cel mai mare număr de accidente e produs de bărbați...”

„Am vrut să scriu azi o postare, exact în spiritul acesta, dar acum sunt împăcată că asemenea poziție exista”.

"Plecăsciuni pentru postare".

"De acord! Cum sunt femei iresponsabile la volan, așa și bărbați, doar că atunci când un bărbat e vinovat de accident rutier, nu strigă nimeni că locul lui e la Bucătărie".

Știri.md amintește că accidentul groaznic s-a produs pe 30 septembrie, la ora 14:08, la intersecția bulevardului Alba Iulia cu strada Onisifor Ghibu

O mașină de marca Porsche Cayenne s-a tamponat într-un troleibuz condus de un șofer de 40 de ani, iar în urma impactului puternic, troleibuzul a fost redirecționat pe trotuar.

La volanul mașinii era o femeie în vârstă de 33 de ani, care pentru moment se află în secția de reanimare, iar pasagerul, un bărbat, care era pe scaunul din față a mașinii a decedat pe loc.

De asemenea, după coliziune, 24 de pasageri au fost preluați de echipaje medicale, printre care un minor

În urma accidentului teribilîncă un bărbat, care a fost transportat în stare gravă la spital, a decedat.

Menționăm că șoferița cu Porsche a mai provocat un accident în 2017 fiind beată la volan, iar ulterior ea a fost condamnată în 2018, la 6 luni de închisoare.

De asemnea, șoferița cu Porsche a fost filmată cum a distrus gardul unei case în 2018.

Tot această șoferița a stat închisă la Rusca, având mai multe încălcări înregistrate din 2016.

Recent, în presă a apărut informație despre cine e cel care îi asigura protecție șoferiței Porsche-ului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter