main logo
31455

Șoferița cu Porsche a stat închisă la Rusca: Cronica încălcărilor

Șoferița automobilului de model Porsche, care a accidentat un troleibuz în urma căruia 24 de persoane au ajuns la spital, a stat închisă într-un penitenciar pentru femei.

Informația a fost confirmată pentru Știri.md de surse din cadrul MAI, care au declarat că aceasta a stat închisă 6 luni la Penitenciarul Rusca.

Din 2016 până în prezent, aceasta a fost prinsă beată la volan de oamenii legii de cel puțin trei ori, transmite Știri.md.

La 11 ianuarie 2016 aceasta a fost privată de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de doi ani, după ce a fost prinsă beată la volan.

O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Râșcani, mun Chișinău.

La 23 octombrie 2017, Svetlana U. a fost condamnată la 6 luni de închisoare într-un penitenciar de tip închis pentru femei, după ce a fost prinsă iarăși băută la volan și fără permis de conducere, însă la doar șase zile de la această condamnare a fost implicată într-un nou accident rutier.

Totul a avut loc pe 29 octombrie 2017, pe strada Nicolae Dimo din sectorul Râșcani al Capitalei. Svetlana U. a intrat în plin cu mașina sa într-un alt automobil care se deplasa regulamentar.

În urma examinării medico-legale, specialiștii de la Dispensarul Republican de Narcologie au constatat că femeia la momentul accidentului, dar și examinării, se afla în stare de ebrietate alcoolică gravă, având o concentrație de alcool în aerul expirat de 1,19 mg/l și o concentrație de alcool în sânge de 2,27 g/l.

După acest accident, avocatul inculpatei a cerut îmblânzirea pedepsei de 6 luni de închisoare, dat fiind faptul că de la decizia instanței din 23 octombrie 2017 nu a trecut termenul în care această hotărâre poate fi atacată.

"Pentru corectarea inculpatei nu a fost necesară privarea de libertate și i se putea acorda ultima șansă pentru corectarea acesteia fără izolarea de societate", se arată în declarațiile avocatului, menționate în hotărârea instanței.

Svetlana U. și-a recunoscut vina, declarând că băuse Whiskey și vin, și că nu avut scopul de a urca la volan, dar nu a găsit un taxi.

Mai mult, dânsa susținea că a fost greșeala ei că a urcat băută la volan și că nu va mai repeta, însă cerea să-i fie aplicată o pedeapsă sub formă de amendă.

La 12 decembrie 2018, printr-o hotărâre emisă de Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, Svetlana U. a fost condamnată la 6 luni de închisoare.

De menționat că din 2016 până în prezent Svetlana U. nu avea permis de conducere.

Ieri, 30 septembrie 2019, aflându-se la volanul aceluiași Porsche Cayenne, Svetlana U. a lovit în plin un troleibuz la intersecția străzilor Onisifor Ghibu cu Alba Iulia.

În urma impactului, 24 de persoane au fost rănite, iar 2 bărbați au decedat.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe filmulețe în care șoferița apare băută la volan în urma a câtorva accidente rutiere.

În prezent, aceasta se află în stare extrem de gravă la Spitalul de Urgență din Chișinău.

Citește și: Șoferița cu Porche, filmată cum a distrus gardul unei case în 2018


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării