main logo
4406

Cum a fost întâmpinată pugilista Imane Khelif în Algeria, după JO

Campioana olimpică la box, algeriana Imane Khelif, care s-a aflat la Jocurile Olimpice de la Paris în centrul unei controverse privind nivelul testosteronului din corpul său, a fost întâlnită de aproximativ 200.000 de oameni la Tiaret, Algeria, la revenirea sa în regiunea natală.

Cum a fost întâmpinată pugilista Imane Khelif în Algeria, după JOFoto: Zdf

Mii de persoane s-au adunat pe străzile orașului aflat la 340 km sud-vest de Alger, pentru a o întâmpina după aurul cucerit la Paris, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

În strigătele „Imane Khelif” și sloganul „unul, doi, trei, trăiască Algeria!”, fanii au ovaționat-o pe eroina lor, înconjurată de membri ai familiei.

„A fost o primire călduroasă de care am avut parte azi. Toți algerienii și algerienele au dreptul să se bucure și să profite”, spune Imane Khelif.

Pugilista algeriană Imane Khelif, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris la categoria de 66 kg, a depus plângere pentru hărțuire cibernetică, după ce a fost victima unei controverse privind genul său.

Deși la Jocurile Olimpice de la Tokyo ea nu a stârnit nicio polemică, Khelif s-a regăsit în centrul unei controverse legate de genul său, pe fondul conflictului dintre CIO și Federația Internațională a Boxului Amator, care a exclus-o de la Campionatele Mondiale de anul trecut.

Acuzată că a trișat, Khelif, în vârstă de 25 de ani, a concurat întotdeauna ca femeie – inclusiv în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo – și nu există niciun indiciu că se identifică drept transgender sau intersexual, termenii menționați referindu-se la persoanele născute cu organe de reproducere care nu se încadrează într-un gen binar sau feminin.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării