main logo
5384

Controverse la JO. O sportivă din Algeria și-a lovit puternic adversara

La Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024, boxul feminin a fost marcat de un moment controversat într-una dintre luptele desfășurate joi. Imane Khelif, o pugilistă din Algeria care în trecut a fost exclusă din competiții pentru că avea nivelul de testosteron egale cu ale unui bărbat, a învins-o pe italianca Angela Carini după doar 46 de secunde.

Controverse la JO. O sportivă din Algeria și-a lovit puternic adversaraFoto: Captură ecran

Imane Khelif a câștigat înfruntarea cu italianca Angela Carini în mai puțin de un minut, mai exact, aceasta a fost desemnată învingătoare în acest meci la capătul a 46 de secunde, într-un duel care a avut loc la categoria de 66 de kilograme. Cele două jucătoare și-au împărțit câteva lovituri înainte ca reprezentanta din "Cizmă" să resimtă niște dureri puternice, care au fost urmate de apariția unor amețeli, transmite Știri.md cu referire la eurosport.ro.

Italianca a abandonat, într-un mod foarte surprinzător, dacă luăm în calcul tradițiile de la Jocurile Olimpice și parcursul normal al unei astfel de întâlniri de box. Aparent, casca de protecție de la nivelul capului a Angelei Carini a fost mult prea deteriorată pentru ca aceasta să poată continua să concureze la un nivel optim, iar la a doua lovitură încasată în acea zonă, adversara algeriencei a cedat și a declarat "forfait".

Interesant de menționat ar fi că, la finalul jocului, italianca a refuzat să dea mâna cu Imane Khelif, după ce decizia conform căreia reprezentantul din Algeria, de o orientare sexuală diferită, a mers mai departe la Jocurile Olimpice. Angela Carini a început să plângă 

Imane Khelif concurează în proba feminină de box de la Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024, chiar dacă a fost descalificată de la Campionatele Mondiale anul trecut, din cauza nivelului mult prea ridicat de testosteron identificat în corpul său. Sportiva din țara magrebiană a debutat contra italiencei Angela Carini, iar partida a durat numai 46 de secunde.

Cele două pugiliste și-au împărțit câteva lovituri înainte ca italianca să resimtă niște dureri puternice, care au fost urmate de apariția unor amețeli.

Aparent, casca de protecție de la nivelul capului a Angelei Carini a fost mult prea deteriorată pentru ca aceasta să poată continua să concureze la un nivel optim, iar la a doua lovitură încasată în acea zonă, adversara algeriencei a cedat și a declarat "forfait".

Interesant de menționat ar fi că, la finalul jocului, italianca a refuzat să dea mâna cu Imane Khelif, semn că nu a fost de acord cu participarea algeriencei la concursul olimpic și în general în competițiile feminine de orice fel. Angela Carini a început să plângă în ring, iar antrenorul său a transmis că eleva sa a resimțit disconfort în zona nazală și nu a mai dorit să continue.

"Nu am fost lovită atât de tare în toată viața mea. Decizia le aparține lor, celor de la Comitetul Olimpic Internațional, nu am ce face", au fost vorbele Angelinei Carini, după abandonul pe care l-a declarat împotriva algeriencei, conform Sky Sports.

Purtătorul de cuvânt al "Comitetului Olimpic Internațional", Mark Adams, a punctat că decizia de a-i permite Imane Khelif să participe la Jocurile Olimpice nu a fost una greșită.

"O să spun doar că toată lumea care concurează la categoria feminin se plânge de regulile eligibile de participare. Sunt femei în pașaportul lor, iar dacă acest aspect este prezent, atunci cazul este încheiat. Ar fi nedrept și invidios să discutăm detalii despre atleți, la modul individual", au fost cuvintele liderului acestei organizații sportive, conform sursei menționate mai sus.

Citește și: 

Acuzată pe nedrept: Ce fel de afecțiune are, defapt, sportiva din Algeria


Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării