main logo
2708

Va fi sau nu concesionat Aeroportul Chișinău? Precizările Maiei Sandu

„Pentru moment, nu există nicio decizie de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, după revenirea bunului în proprietatea statului.”

Va fi sau nu concesionat Aeroportul Chișinău? Precizările Maiei SanduColaj: Știri.md

Declarația aparține președintelui R. Moldova, Maia Sandu, care a menționat în cadrul unei emisiuni televizate că concesionarea Aeroportului nu avea să devină „o problemă” dacă acum zece ani acesta nu ajungea în mâinile unei „grupări criminale”, dar era concesionat de o companie „serioasă”, transmite Știri.md cu referire la Newsmaker.md.

„Nu există o decizie de concesionare, dar vreau să vă rog să nu alunecăm în populism. Nu era nicio problemă dacă, în 2013, Aeroportul era concesionat unei companii serioase, dacă se făceau investiții, dar a fost o problemă mare că acest Aeroport a fost concesionat unei grupări criminale. Scopul nostru a fost să scoatem Aeroportul din mâinile unei grupări corupte. Acum, că am reușit, Aeroportul are nevoie de dezvoltare. Trebuie să vedem cum găsim acești bani. Vă rog să nu avem aceste discuții populiste. Acum nu există această decizie de concesionare a Aeroportului, se face ordine în măsura în care se poate face ordine, dar va trebui în următorii ani să ne gândim și să găsim modalități cum putem îmbunătăți acolo lucrurile”, a declarat Maia Sandu.

Știri.md amintește că pe 19 februarie a expirat termenul de depunere a licitațiilor pentru acordarea spațiilor comerciale din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, însă licitația a fost anulată.

Pe 20 februarie, Agenția Proprietății Publice a prezentat noul calendar al procesului de organizare a licitației publice pentru spațiile comerciale cu destinația de alimentație publică și comerț specializat pentru zona sterila din incinta Aeroportului Internațional Chișinău (RMO).

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării