main logo
1875

Primul interviu al piloților moldoveni eliberați din Afganistan

Foame, frică și frig, asta își amintesc piloții moldoveni eliberați din Afganistan într-un interviu oferit pentru publicația Argumentî i Faktî Moldova.

Primul interviu al piloților moldoveni eliberați din Afganistan

Lionel Buruiană și Mihail Crihană au confirmat că elicopterul în care se aflau a fost doborât de o rachetă și a luat foc. S-a întâmplat în timp ce erau într-o misiune a Guvernului SUA.

Bărbații susțin că, după aterizarea forțată, au fost încercuiți și luați ostatici de talibani, apoi au fost duși legați la ochi într-o încăpere aflată în munți. 

Camera era fără încălzire, fără ferestre și doar cu o gaură în tavan prin care vedeau cerul. Aici au fost ținuți timp de 3 ani și jumătate.

Piloții salvați le-au mulțumit încă o dată lui Igor Dodon și Federației Ruse pentru salvare. 

Totodată, talibanii le-ar fi spus că americanii au refuzat să negocieze și i-ar fi lăsat să moară în prizonierat.

Cei doi moldoveni sunt supuși unor investigații medicale la un spital din Rusia și abia așteaptă să-și revadă familiile.

Știri.md amintește că piloții moldoveni ținuți ostatici după doborârea elicopterului în Afganistan au fost eliberați. Anunțul a fost făcut de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a venit cu un comunicat oficial, în care a confirmat că piloții moldoveni vor fi aduși acasă.

Vladimir Voronin spune că piloții moldoveni capturați acum 3 ani de talibanii din Afganistan au fost eliberați mai de demult, doar că anunțul s-a făcut abia acum, înaintea alegerilor parlamentare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării