main logo
2839

Dodon: Piloții moldoveni din Afganistan au fost eliberați

Piloții moldoveni ținuți ostatici după doborârea elicopterului în Afganistan au fost eliberați. Anunțul a fost făcut de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Dodon: Piloții moldoveni din Afganistan au fost eliberați

Potrivit oficialului, moldovenii lucrau pentru guvernul SUA, care a făcut mai multe tentative de eliberare, dar fără rezultat, transmite Știri.md.

Igor Dodon susține că piloții au fost recuperați grație intervenției Rusiei, fiind scoși dintr-o groapă în care au fost ținuți 3 ani și jumătate doar cu pâine și apă.

„Acțiunea a fost secretă. Unora li s-a pus deja cruce la cimitir. Vă dați seama de starea lor de spirit. Când au ajuns la Moscova, stăteau în colț de frică. Când a început consilierul meu să vorbească moldovenește, ei au căzut în genunchi și au început a plânge. În cursul săptămânii viitoare, îi voi aduce de la Moscova", a declarat Igor Dodon, care a prezentat și fotografii cu piloții salvați.

Potrivit șefului statului, la moment, piloții se află la spital, iar starea de sănătate este bună.

Știri.md amintește că un elicopter care aparține unei companii moldovenești a fost capturat după o aterizare forțată în Afganistan de către rebelii talibani, încă în noiembrie 2015.

Echipajul era format din trei piloți, cetățeni moldoveni, unul dintre care a decedat. Aparatul de zbor a transportat și 18 pasageri.

Imagini video cu cei doi piloți rămași în viață au fost difuzate în aprilie 2018 de un post TV din Moldova. În imagini cei doi făceau apel către autoritățile din Republica Moldova să-i ajute să se întoarcă acasă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării