main logo
1153

Voronin, despre piloții moldoveni: Demult au fost eliberați, numai că s-a tărăgănat cu venirea lor acasă

Vladimir Voronin spune că piloții moldoveni capturați acum 3 ani de talibanii din Afganistan au fost eliberați mai de demult, doar că anunțul s-a făcut abia acum, înaintea alegerilor parlamentare.

Voronin, despre piloții moldoveni: Demult au fost eliberați

Liderul PCRM spune că Dodon și Candu își asumă meritele pentru aceasta, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

„Nu pot împărți înainte de alegeri cui aparține acest merit, dar nu este al nimănui. Nici a democraților, nici a socialiștilor nu-i acest merit, nici al lui Dodon. Acești oameni demult au fost eliberați, numai că s-a tărăgănat cu ceea ca ei să vină acasă. Și poate într-adevăr ceea ce vorbea ieri Candu, poate-i mai mult adevărat decât ceea ce spune Dodon, că cineva i-a reținut încă pe undeva pentru patru luni de zile”, a declarat Dodon.

Anunțul despre eliberarea celor doi piloți moldoveni de la talibanii din Afganistan a fost făcut ieri de Igor Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

Imediat Andrian Candu a reacționat și a spus că Igor Dodon profită de eliberarea lor pentru a-și face campanie.

Cei doi piloți capturați de talibanii din Afganistan, acum trei ani, au fost eliberați și se află într-un spital din Moscova. Despre asta a anunțat astăzi șeful statului Igor Dodon.

Din imaginile postate de șeful statului pe o rețea de socializare, se vede cum cei doi piloți moldoveni coboară dintr-o aeronavă, în timp ce câteva persoane îi așteaptă la trapa avionului.

Ulterior, aceștia sunt urcați într-o ambulanță și transportați la un spital. 

Imaginile au fost filmate acum două zile, susține Igor Dodon. Acesta a declarat că piloții au fost eliberați grație autorităților rusești, la care el s-ar fi adresat anul trecut.

Șeful statului însă nu a spus cine și-a asumat cheltuielile pentru asta și nu a oferit detalii despre condițiile în care moldovenii au fost eliberați.

Cei doi piloți au fost capturați de talibani pe 24 noiembrie 2015, în timp ce efectuau o misiune civilă în Afganistan la bordul unui elicopter care aparținea unei firme moldovenești. Un al treilea membru al echipajului a fost ucis.

De atunci, autoritățile de la Chișinău nu au mai făcut niciun anunț despre soarta lor – până anul trecut, când Renato Usatîi a postat mai multe filmulețe pe Facebook în care cei doi piloți oferă detalii personale despre ei pentru a-și confirma identitatea. 

Înregistrările ar fi fost făcute în decembrie 2017.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării