main logo
1010

PG a intentat două procese penale privind mirosul urât din Chișinău

Procuratura Generală (PG) s-a autosesizat, în baza informațiilor publicate în presă, referitoare la mirosul neplăcut ce se simte în municipiului Chișinău și poluarea râului Bâc.

PG: Două procese penale privind mirosul urât din ChișinăuFoto: fb.com

Ulterior, a dispus inițierea a două procese penale pentru elucidarea complexă a circumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate, transmite Știri.md.

„În cadrul investigațiilor, procurorii vor solicita și opiniile organelor de control de stat, pentru ca acestea să se pronunțe, în limita competenţelor lor, asupra existenţei sau nu a încălcării legislaţiei din domeniu şi prejudiciului cauzat prin încălcare”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Anterior, reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) au anunțat că s-au autosesizat și miercuri vor fi anunțate rezultatele de laborator.

În urma mai multor plângeri ale locuitorilor sectorului Botanica al Capitalei referitor la mirosul urât care îi deranjează, primăria municipală s-a autosesizat pentru a stabili cauza mirosului.

Apele râului Bâc au devenit albe, iar mirosul urât ar veni de la rezidurile deversate în râu de la Stația de epurare. Asta susține fostul ministru al mediului și președintele Uniunii, Valeriu Munteanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării