main logo
1001

Mirosul urât din Capitală: Primăria nu a putut identifica cauza

În urma mai multor plângeri ale locuitorilor sectorului Botanica al Capitalei referitor la mirosul urât care îi deranjează, primăria municipală s-a autosesizat pentru a stabili cauza mirosului.

Mirosul urât din Capitală: Primăria nu a putut identifica cauza

Astfel, astăzi, 2 septembrie, un grup de experți și reprezentanți ai S.A. „Apă-Canal Chișinău”, au efectuat o vizită la stația de epurare, transmite Știri.md.

În urma verificărilor, experții au constatat faptul că „procesul tehnologic de epurare a apelor uzate se desfășoară în conformitate cu prevederile normativelor de exploatare tehnică a sistemelor de alimentare cu apă şi evacuare a apelor uzate din localităţi”.

La momentul de față, Stația de epurare a apelor uzate din Capitală funcționează în regim normal, iar avarii sau alte defecțiuni care ar pune în pericol activitatea acestui obiectiv, n-au fost atestate în ultima perioadă.

În acest context, Primăria municipiului Chișinău a solicitat Centrului municipal de sănătate publică și Inspectoratului pentru protecția mediului să preleveze probe pentru determinarea sursei poluării. 

De asemenea, urmează a fi desfășurate verificări tematice la întreprinderile care activează în preajma Stației de epurare a apelor reziduale și în zona de protecție a râului Bâc. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării