main logo
847

Procuratura Generală, sesizată pe marginea mirosului urât din Chișinău

Procuratura Generală a fost sesizată pe marginea mirosului urât simțit în Chișinău, procurorii investigând dacă activitatea unor agenți economici poluează apele râului Bâc.

Procuratura, sesizată pe marginea mirosului urât din Chișinău

Secretarul de stat la Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în domeniul protecției mediului și resurselor naturale, Iuliana Cantaragiu, a anunțat că Ministerul s-a autosesizat pe marginea poluării râului Bâc, astfel Inspecția pentru Protecția Mediului Chișinău a inițiat o investigație pentru a identifica cauza poluării, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md

„Constatările preliminare ale Inspecției pentru Protecția Mediului sunt că sursele de poluare pot fi multiple, inclusiv de la agenți economici. În acest sens, au fost prelevate probe de apă din mai multe puncte pentru efectuarea investigațiilor de laborator, care vor oferi o claritate mai mare referitor la sursa de poluare. Rezultatele de laborator vor fi miercuri”, anunță Cantaragiu.

Secretarul de stat anunță că pe cazul poluării râului Bâc a fost sesizată și Procuratura, astfel, procurorii și inspectorii IPM Chișinău investighează cazul și vor efectua în următoarele zile controale la mai mulți agenți economici, care ar putea prin activitatea lor economică să polueze apele râului Bâc.

Cantaragiu mai anunță că, la 1 septembrie a fost efectuată o nouă inspecție la stația de epurare și că „sunt mai multe întrebări care urmează să le clarificăm: parametrii chimici al apelor uzate la intrarea lor în stație și la ieșire, motivul pentru care apa își schimbă calitățile fizico-chimici după ultima treaptă de epurare, pre-epurarea apelor uzate de către agenții economici conectați la sistemul centralizat de canalizare, identificarea și altor surse de poluare”.

Anterior, întreprinderea Apă Canal Chișinău anunța că mirosul urât simțit în Capitală nu vine „doar de la stația de epurare”, ci și de la colectoarele din râul Bâc.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării