main logo
3389

Moldoveni blocați în autocare în Franța. Chicu: Au căzut în capcană

După ce mai mulți moldoveni au rămas blocați la hotarul dintre Germania și Franța, premierul Ion Chciu a declarat că moldovenii au nimerit în capcana unor afaceriști.

Moldoveni blocați în autocare în Franța. Chicu: Au căzut în capcanăFoto: știri.md

Potrivit premierului, compania transportatoare ar fi una străină, iar moldovenii care au procurat bilete la autocar au căzut drept pradă a unor afaceriști care au decis să se îmbogățească pe timp de pandemie, transmite Știri.md.

„Moldovenii au căzut pradă unor afaceriști din domeniul transportului. Au procurat bilete de la firme de turism care nu sunt din R. Moldova și au nimerit într-o situație foarte dificilă la hotarul dintre Franța și Germania. Este regretabil că cetățenii noștri au căzut în această capcană”, a declarat premierul.

În cele din urmă, Chicu a declarat că diplomații moldoveni colaborează cu autoritățile din Franța și Germania pentru a soluționa problema și de a crea coridoare verzi pentru concetățeni.

De asemenea, prim-ministrul i-a îndemnat pe moldoveni să-și cumpere bilete la avion, care ar fi mai ieftine ca biletele la transportul terestru, în contextul în care autoritățile din țară au extins numărul curselor pentru cetățenii aflați peste hotare.

Știri.md reamintește că 3 autocare pline cu moldoveni, pornite sâmbătă de la Paris, au fost întoarse de la frontiera cu Germania.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a declarat că cetățenilor le-ar fi propus să revină acasă prin intermediul unui zbor charter organizat de Ambasada Republicii Moldova în Franța.

La fel, compania transportatoare a menționat că una din cauzele blocării la frontieră ar fi că unii dintre pasageri ar fi încălcat regimul de ședere în UE.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării