main logo
1023

Autobuze cu moldoveni, blocate în Franța: Precizările companiei

După informațiile apărute în Ziarul de Gardă referitor la cei peste 240 de cetățeni ai R. Moldova, printre care și minori, blocați de mai mult de 24 de ore la frontiera cu Germania, reprezentantul companiilor care au organizat transportarea pasagerilor către R. Moldova a venit cu o reacție la cele întâmplate.

Autobuze cu moldoveni, blocate în Franța: Precizările companiei

Avocatul Alexandru Bot, reprezentantul companiilor “TRANSERIC TUR” SRL și Katev Travel & Commercial spol. s r.o, a explicat pentru Ziarul de Gardă, că aceste companii sunt partenere. De obicei, ambele operau curse din Uniunea Europeană (EU) și viceversa, transmite Știri.md.

În contextul pandemiei de coronavirus, în legătură cu restricțiile impuse transportatorilor de pasageri, Katev Travel opera curse doar în cadrul UE, iar toate autobuzele TRANSERIC TUR se află pe teritoriul R. Moldova.

Una din cauzele blocării la frontieră ar fi că unii dintre pasageri ar fi încălcat regimul de ședere în UE

Astfel, Katev Travel a organizat cursa Paris-Vama Albița (România) pentru pasagerii vizați, în contextul în care în UE nu există restricții privitor la transportul de pasageri, fiind permise cursele de repatriere a persoanelor. În acest caz, pasagerii urmau să traverseze vama moldo-română pe jos, fapt despre care au fost anunțați, iar la hotar, urmau să fie preluați de autocarele TRANSERIC TUR.

Alexandru Bot a mai precizat că a luat legătura cu un avocat din cadrul UE, care a oferit informații preliminare precum că una din cauzele blocării la frontieră ar fi că unii dintre pasageri ar fi încălcat regimul de ședere în UE. Un alt motiv ar fi, că Franța este considerată în cadrul UE ca focar de coronavirus, iar toate autocarele care vin din această țară sunt tratate cu maximă diligență de către autoritățile germane.

Transeric Tur SRL nu a încasat bani de la pasageri

În comunicatul emis de TRANSERIC TUR se arată că companiile respective își oferă suport logistic în prestarea serviciilor.

„Reieșind din aceste relații de parteneriat, la moment, Transeric Tur SRL oferă companiei cehe Katev Travel doar suportul logistic, informațional și publicitar necesar pentru promovarea activității acesteia în R. Moldova, precum și în rândul cetățenilor stabiliți în Republica Cehă sau Franța. Cu alte cuvinte, Transeric Tur SRL nu s-a lansat în acțiuni de încasare a cărorva sume bănești de la persoanele, care urmează să beneficieze de serviciile Katev Travel”.

Compania a mai reiterat că autocarele de care dispune sunt pe deplin pregătite pentru organizarea curselor de repatriere. Setul de acte necesar efectuării acestor rute a fost depus la autoritățile de resort, cererea însă, fiind lăsată fără răspuns.

„Regretăm că situația în care s-au pomenit pasageri amintiți este utilizată și manipulată cu scopul denigrării imaginii companiei Transeric Tur SRL”, se mai arată în comunicat.

Știri.md reamintește că 3 autocare pline cu moldoveni, pornite sâmbătă de la Paris, au fost întoarse de la frontiera cu Germania.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a declarat că cetățenilor le-ar fi propus să revină acasă prin intermediul unui zbor charter organizat de Ambasada Republicii Moldova în Franța.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării