26 aprilie, 16:58
5 637
0
Precizarea MAEIE privind moldovenii din autobuzele blocate în Franța
26 aprilie, 16:58
5 637
0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu mai multe precizări referitor la cazul cetățenilor moldoveni care s-au pornit cu autocare spre Republica Moldova și au fost întorși de la hotarul cu Germania înapoi în Franța.

Foto: știri.md

Ambasada Republicii Moldova în Franța a contactat cu cetățenii moldoveni din autocarele menționate și a propus organizarea repatrierii acestora cu un zbor charter autorizat de CSE, ruta Paris-Chișinău, planificat pentru 28 aprilie 2020, anunță instituția, într-un comunicat, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

MAEIE reamintește ca înainte de planificarea calatorilor peste hotare este necesar sa se consulte sursele oficiale referitoare la alertele de calatorii si condițiile de acces pe teritoriile statelor străine.

Ministerul îndeamnă cetățenii să se informeze despre cursele și zborurile charter efectuate în scopul repatrierii, exclusiv din surse oficiale, în special de pe pagina web a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), Agenției Naționale Transport Auto (www.anta.gov.md), a Guvernului (www.gov.md), a Ambasadei sau Consulatului General al Republicii Moldova din țara de reședință.

Astăzi, mai mulți moldoveni care s-au pornit spre R. Moldova au fost întorși de la granița cu Germania înapoi în Franța. Despre acest lucru a scris unul din pasageri pe pagina sa de Facebook.

Amintim că anterior 220 de cetățeni moldoveni au rămas blocați pe aeroportul din Charles de Gaulle din Paris după ce au apelat la serviciile Trans Eric Tur. 

Pentru un bilet au achitat 300 de euro, pe când costul real ar fi de 220 de euro. Între timp, le-ar mai fi fost ceruți câte 30 de euro. 

„Trans Eric” a fost înregistrată în anul 2010 și în spatele companiei sunt Eduard Begu și Irina Svetenco-Podrea, ultima fiind administratoare.

Compania are ca activități licențiate transportul auto de călători și mărfuri.

În august 2019, Eduard Begu a fost acuzat că ar fi stat în spatele incendierii mai multor autocare care aparțineau unei firme concurente.

De cealaltă parte, reprezentanții „Trans Eric” menționau că dosarele privind incendierea autocarelor au fost fabricate, iar concurenții acestora urmăresc eliminarea companiei de transport de pe piață.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter