26 martie, 10:24
2 153
0
Ministru: Două spitale raionale vor trata pacienții cu COVID-19
26 martie, 10:24
2 153
0

În contextul în care numărul celor infectați cu COVID-19 este în creștere în R. Modova, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu anunță că încă 2 spitale din țară vor trata pacienții nfectați.

Foto: positivepeople.md

Potrivit ei, este vorba de 2 spitale regionale care vor primi persoane începând de azi, 26 martie, transmite Știri.md

"De astăzi vreau să menționez că vom activa 2 spitale regionale pe care punem o miză foarte mare și ne implicăm în acest circuit vizavi de persoanele care sunt suspecte sau infectate cu COVID-19. Este vorba de Spitalul Republican din Bălți și Spitalul din Comrat. Spitalele sunt pregătite, iar personalul a fost instruit. Totodată, ieri spitalele au ridicat echipamentul de protecție individuală. 

În acest context persoanele care sunt suspecte sau confirmate cu coronavirus vor urma tratamente în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice respective. Pentru fiecare spital sunt determinate concret raioanele unde se va realiza referirea persoanelor. Însă, dacă vor exista cazuri grave, pacienții vor fi aduși la Spitalul Clinic Republican", a spus Viorica Dumbrăveanu.

De asemenea, ministrul a ținut să menționeze că este necesar de a activa aceste spitale pentru a avita transportările pacienților și pentru a ușura din munca Spitalului Clinic al MSMPS, dar și a Spitalului Toma Ciorbă.

Știri.md amintește că actualmente în R. Moldova sunt 149 de persoane confirmate cu COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova a fost înregistrat un singur deces din cauza COVID-19, iar doi pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter