26 martie, 09:46
7 867
4
Bilanțul rămâne la 149 de infectați în R. Moldova. Starea pacienților
26 martie, 09:46
7 867
4

În Republica Moldova, la ora actuală, sunt 149 de persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing matinal, transmite Știri.md.

Astfel, din numărul total de cazuri confirmate, 49 sunt de import din țări precum Italia, Franța, Elveția, Rusia, Ucraina, Marea Britanie, România, Cehia, Germania iar 100 sunt cu transmitere locală.

Localitățile unde au fost confirmate persoane cu transmitere locală cu COVID 19: Chişinău, Hânceşti, Ialoveni, Ştefan Vodă, Soroca, Căuşeni, Sângerei, Anenii Noi, Șoldănești, Cantemir, Râșcani.

La fel, în stânga Nistrului, au fost confirmate 6 cazuri de COVID-19, inclusiv cazuri cu transmitere locală.

Potrivit ministrei Sănătății, până la momentul actual au fost investigate 1.164 persoane.

"La Spitalul Toma Ciorbă sunt internate 123 de persoane diagnosticate cu COVID-19.

La ora actuală avem 25 persoane internate în stare gravă, 25 cazuri sunt în stare satisfăcătoare, iar 73 sunt cu evoluție stare medie.

Totodată, avem spitalizați 8 copii și 2 adulți în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii și starea acestora este cu evoluție medie.

La Spitalul Clinic Republican avem spitalizate 4 persoane, o persoană gravitate medie ușoară și 3 persoane evoluție gravă.

De asemenea, la Institutul Mamei și a Copilului avem internată o mamă care îngrijește de un copil mic, starea ei fiind medie", a menționat Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova a fost înregistrat un singur deces din cauza COVID-19, iar doi pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

- Evitați locurile publice. Stați acasă;

- Păstrați distanța socială de minim 1 metru;

- Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

- Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

- La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter