6 noi, 2018 20:27
1 438
0
Dosarul mitei: Vadim Scarlat, inculpatul și doi judecători rămân în arest
6 noi, 2018 20:27
1 438
0

Vadim Scarlat, inculpatului și doi judecători râmân în arest preventiv.

Astăzi, Curtea de Apel Bălţi a examinat recursurile în privinţa judecătorilor şi medicului, arestaţi în dosarul "mită pentru judecători".

Surse din cadrul CNA au declarat pentru Știri.md că în privința mediculului Vadim Scarlat, inculpatului și a doi judecători a fost menținută decizia instanței de fond.

În privința unui judecător ședința s-a amânat pentru mâine, 7 noiembrie.

Tot mâine, Curtea de Apel Bălți va examina recursul în privința altei judecătoare.

Doar una dintre judecătoarele arestate nu a contestat decizia instanței de fond.

Știri.md amintește că medicul Vadim Scarlat a fost reținut împreună cu alți cinci judecători, un procuror, un avocat, un asistent judiciar și un inculpat pe un dosar. 

Potrivit Procuraturii Anticorupție, medicul, împreună cu inculpatul, erau „clienții” judecătorilor – cei care furnizau bani și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile, transmite Știri.md.

În urma examinării demersurilor procurorilor, instanța de judecată a decis plasarea în arest preventiv în izolatorul Centrului Național Anticorupție pe un termen de 30 de zile a unui judecător, alți 2 judecători primind 20 de zile de arest în izolatorul CNA.

Ceilalți doi judecători și procurorul implicați pe caz, au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Totodată, instanța de judecată a decis plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile în izolatorul CNA a medicului Vadim Scarlat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter