main logo
1350

Sentințe în cazul celor patru judecători reținuți la Chișinău

Patru judecători din cei reținuți marți într-un dosar de corupție au primit, astăzi, mandate de arest și arest la domiciliu.

Sentințe în cazul celor patru judecători reținuți la Chișinău

Procurorii anticorupție au înaintat, astăzi, spre examinare, judecătorilor de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, demersuri de aplicare a măsurilor preventive în privința celor 5 judecători reținuți ieri și unui procuror, într-un dosar de corupție, transmite Știri.md.

În urma examinării demersurilor procurorilor, instanța de judecată a decis plasarea în arest preventiv în izolatorul Centrului Național Anticorupție pe un termen de 30 de zile a unui judecător, alți 2 judecători primind 20 de zile de arest în izolatorul CNA.

Ceilalți doi judecători și procurorul implicați pe caz, au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Amintim că, urmărirea penală pe cauză a fost dispusă de către Procurorul General conform elementelor infracţiunii de trafic de influență, ulterior, la cauza respectivă fiind conexate cauzele penale privind elementele infracțiunii de corupere pasivă și corupere activă. 

Magistrații sunt cercetați penal pentru că ar fi pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare.

Totodată, precizăm că, demersurile în privința celorlalte persoane reținute pe dosar, și anume avocatul, asistentul  judiciar, medicul și persoana inculpată pe un dosar, urmează a fi înaintate instanței în decursul zilei de mâine.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării