main logo
1039

Dosarul AIPA: Alte 12 percheziții, efectuate de CNA și procurori

Acțiunile de urmărire penală în dosarul acordării frauduloase a subvențiilor pentru agricultură continuă.

Dosarul AIPA: Alte 12 percheziții, efectuate de CNA și procurori

Alte 12 percheziții au fost efectuate astăzi de ofițerii Direcției generale teritoriale ”Nord” a CNA și procurorii anticorupție la domiciliile şi sediile administratorilor a șase companii care își desfășoară activitatea în domeniul agriculturii în nordul Moldovei – în municipiul Bălţi și în raioanele Drochia, Râșcani, Fălești și Glodeni, transmite Știri.md.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate ordine de plată, facturi fiscale, certificate, care confirmă depunerea dosarelor de subvenționare, telefoane mobile și alte mijloace de probă relevante pentru cauză. De asemenea, zilele curente au fost depuse încă două denunțuri pe fapte similare de corupere la acordarea subvențiilor, în baza cărora au fost inițiate două urmăriri penale.

Pe 24 ianuarie 2023, ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat acțiuni de urmărire penală în 26 de cauze penale, pornite pe abuz de serviciu, corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență și spălare de bani. Mai mulți funcționari publici din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), precum și reprezentanți ai unor agenți economici au fost reținuți pentru ilegalități comise la acordarea subvențiilor pentru agricultură.

Mâine, 3 februarie, Curtea de Apel Bălţi urmează să se expună în privinţa recursurilor apărătorilor învinuiţilor, arestaţi preventiv pe un termen de 30 de zile.

Citește și: 

68 de percheziții la AIPA: Șase persoane reținute, sute de mii de lei ridicați

Directorul interimar AIPA, despre percheziții: Ne-am salutat cu dumnealor

CNA publică stenogramele discuțiilor între unii figuranți în dosarele AIPA

AIPA, după percheziții: Condamnăm vehement orice act de corupție

Dosarele AIPA: Patru persoane, plasate în arest preventiv

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării