main logo
998

AIPA, după percheziții: Condamnăm vehement orice act de corupție

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a venit cu un șir de precizări, după ce marți, 24 ianuarie, ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat percheziții în cadrul unor dosare în care sunt vizați cinci angajați AIPA.

AIPA, după percheziții: Condamnăm vehement orice act de corupție

Potrivit Agenției, s-au efectuat controale la unul dintre angajații din cadrul oficiului teritorial UTA Găgăuzia, la doi angajați ai oficiului teritorial Bălti și la alți doi angajați din cadrul oficiului central al Agenției, transmite Știri.md.

Din cele șase persoane reținute în urma perchezițiilor, una singură este angajat al AIPA.

În urma perchezițiilor, din Agenție au fost preluate, pentru documentarea cauzelor, un hard disk și șapte dosare de solicitare a sprijinului financiar pentru acordarea subvențiilor post-investiționale, alte mecanisme de subvenționare nefiind solicitate spre verificare.

Totodată, Agenția precizează că, în perioada 2021-2023, AIPA a gestionat în exclusivitate surse financiare din bugetul de stat, care sunt alocate anual conform Legii bugetului.

Prin urmare, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură reiterează faptul că acordă tot sprijinul și colaborează cu organele abilitate de stat ce vizează investigarea dosarelor, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Totodată, AIPA condamnă vehement orice act de corupție și îndeamnă solicitanții de subvenții să sesizeze conducerea AIPA despre orice abatere admisă în procesul examinării cererilor de către angajați, apelând la linia fierbinte: 022 21 33 33.

Citește și: 

68 de percheziții la AIPA: Șase persoane reținute, sute de mii de lei ridicați

Directorul interimar AIPA, despre percheziții: Ne-am salutat cu dumnealor

CNA publică stenogramele discuțiilor între unii figuranți în dosarele AIPA

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării