main logo
5302

Cum arată noile autobuze în valoare de 78 milioane de lei

Primăria Chișinău a semnat ieri contractul de cumpărare a 31 de autobuze noi, în valoare de 78 milioane de lei.

Cum arată noile autobuze în valoare de 78 milioane de lei

Primul lot de autobuze a fost prezentat astăzi la Î.M. Parcul Urban de Autobuze, transmite Știri.md.

La prezentare a fost prezent primarul general interimar, Ruslan Codreanu, conducerea PUA, directorul comercial al Uzinei producătoare din Turcia „Anadolu Isuzu Otomotive Sanay ve Ticaret” A.Ș., Hande Ugur, managerul de servicii post-vânzări, Burcu Kapanci și reprezentantul dealerului oficial în Moldova Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri Ltd.

Restul de 6 unități vor intra în posesia PUA în decurs de 60 zile de la semnarea contractului. Conform documentului, municipalitatea va face achitarea pentru autobuze, timp de 30 de zile după livrarea unităților de transport.   

Vitalie Copaci, șeful PUA a menționat că achiziția prevede unități noi, lucru specificat în garanția distribuitorului. „Avem garanția dealerului că autobuzele sunt noi, anul de producere 2017-2018, ceea ce a fost prezentat în oferta furnizorului. N-a fost prioritar achiziționarea celor mai ieftine autobuze din aspect juridic, dar evaluarea a fost din punct de vedere tehnico-economic”, a precizat directorul PUA.

Același model de autobuze a fost achiziționat anul trecut de primăriile orașelor Constanța, Iași și Sibiu din România.

Știri.md amintește că Dorin Chirtoacă a declarat că autobuzele au fost scoase din uz în Turcia ca neconforme și aduse în RM ca „nou nouțe", la preț de 130.000 Euro/bucata", iar compania turcă l-a acționat în judecată pentru aceste declarații.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării