21 iun, 2018 16:33
3 712
4
Cine e polițistul care ar fi împușcat fiul fostului șef SIS pe regiunea Hâncești
21 iun, 2018 16:33
3 712
4

Tânărul care a fost împușcat mortal în această noapte pe teritoriul unui centru de agrement din oraşul Hâncești se numește Dan Osipciuc.

Acesta, însoțit de doi prieteni, Laurențiu Zagorodnîi, fiul deputatului PDM Anatolie Zagorodnîi, și Corneliu Mîtcu-Donică, care ar fi fiul șefului adjunct al IP Hâncești Ion Pârvu, ar fi pătruns pe teritoriul centrului de agrement pentru a se scălda în piscină. Potrivit informațiilor PG și IGP, proprietarul centrului de agrement și șeful-adjunct al Poliției criminale IP Hâncești au intervenit și au efectuat împușcături, inclusiv în direcția unuia dintre tinerii care încercau să părăsească piscina. Procurorii i-au reținut pe cei doi în dosarul deschis pentru omor intenționat și-l vor transmite în gestiunea Procuraturii mun. Chișinău, transmite Ştiri.md cu referire la ZdG.

Șeful-adjunct al Poliției criminale IP Hâncești, Ion Cojocaru, este suspectat că ar fi efectuat împușcătura care a fost fatală pentru tânăr. Numele tinerilor și polițistului au fost confirmate pentru ZdG de surse care au solicitat anonimatul.

Ion Cojocaru, potrivit declarației sale de avere, este șef adjunct al Secției investigații infracțiuni în cadrul Inspectoratului de Poliție Hâncești al Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne, din 25 august 2016. Anul trecut, acesta a fost remunerat în funcția respectivă cu 109 127 de lei. Soția sa, care activează în Direcția de învățământ Hâncești și la liceul teoretic „Mihail Sadoveanu” din localitate, a contribuit la bugetul familiei cu peste 95 de mii de lei. Polițistul susține în actul de avere că nu deține vreun imobil sau automobil.

În cadrul unui briefing de presă, șeful adjunct al Procuraturii Generale, Igor Popa, a anunțat că în această noapte, în jurul orei 1.00, trei tineri ar fi pătruns ilegal pe teritoriul unui centru de agrement pentru a se scălda în piscină. Potrivit lui Popa, proprietarul centrului de agrement a sesizat de mai multe ori poliția în privința acțiunile de huliganism care au loc pe teritoriul centrului și a solicitat intervenția poliției. În această noapte însă, potrivit adjunctului procurorului general, proprietarul centrului de agrement și șeful-adjunct al Poliției criminale a Inspectoratului de Poliție Hâncești au supravegheat zona, iar în momentul când ar fi surprins tinerii, ar fi efectuat câteva împușcături în aer, dar și în direcția tinerilor care încercau să părăsească în grabă piscina. Una dintre împușcături, care ar fi fost efectuată de angajatul poliției, a fost mortală pentru unul dintre tineri.

Citeşte şi: 

Dezvăluire: Cine e tânărul împușcat mortal de un șef al poliției la Hâncești

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter