21 iun, 2018 09:36
10 370
3
Hâncești: Tânăr împușcat mortal de un șef al poliției la un centru de agrement
21 iun, 2018 09:36
10 370
3

Un tânăr de 20 de ani a fost împușcat mortal pe teritoriul unui centru de agrement din Hâncești în această noapte.

Procuratura a inițiat un dosar penal pentru omor intenționat și a reținut șeful Poliției Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Hâncești și proprietarul centrului de agrement, transmite Ştiri.md cu referire la ZdG.

În cadrul unui briefing de presă, șeful adjunct al Procuraturii Generale, Igor Popa, a anunțat că în jurul orei 01.00, trei tineri au pătruns ilegal pe teritoriul centrului de agrement pentru a se scălda în piscină. Potrivit lui Popa, proprietarul centrului de agrement a sesizat de mai multe ori poliția privind acțiunile de huliganism care au loc pe teritoriul centrului și a solicitat intervenția poliției. În această noapte însă, potrivit adjunctului procurorului general, proprietarul centrului de agrement și șeful poliției criminale al „Inspectoratului de Poliție Hâncești” au supravegheat zona, iar în momentul când ar fi surprins tinerii, ar fi efectuat câteva împușcături în aer și în direcția tinerilor care încercau să părăsească în grabă piscina. Una dintre împușcături, care ar fi fost efectuată de angajatul poliției, a fost mortală pentru unul dintre tineri.

Contactată de ZdG, purtătoare de cuvânt a IGP a precizat că funcția polițistului reținut este de șef-adjunct al Poliției criminale IP Hâncești.

Potrivit informațiilor preliminare, utilizarea armei ar fi fost generată de altercații.

Potrivit adjunctului procurorului general, la fața locului au intervenit organele de anchetă, iar între timp se stabilesc toate circumstanțele tragediei. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru omor intenționat, iar angajatul Inspectoratului de Poliției Hâncești și proprietarul centrului de agrement au fost reținuți pentru 72 de ore. Până la expirarea acestora, procurorii urmează să decidă dacă vor solicita măsuri de arest pe numele celor doi. Igor Popa susține că polițistul nu era în stare de ebrietate.

În cadrul aceluiași briefing, adjunctul PG a declarat că dosarul a fost transferat în gestiunea Procuraturii municipiului Chișinău, iar în prezent se efectuează măsuri de urmărire penală, sunt audiați martori și dispuse expertize. Totodată, urmează a fi stabilit dacă pe teritoriul centrului de agrement erau instalate camere de supraveghere.

Nu s-a stabilit însă dacă angajatul poliției se afla în timpul orelor de serviciu sau dacă ar putea fi vorba despre depășirea atribuțiilor de serviciu. Respectiv, urmează a fi stabilită legalitatea aflării polițistului pe teritoriul centrului de agrement și utilizării armei de serviciu.

La rândul său, șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, și-a exprimat regretul și a transmis condoleanțe familiei tânărului decedat, precizând că este un caz ieșit din comun. Potrivit acestuia, familiei acestuia va fi acordată consiliere psihologică, dacă va fi necesar.

Igor Popa precizează că cei trei tineri, toți cu vârsta de 20 de ani, sunt studenți în instituțiile superioare de învățământ din R. Moldova și nu au antecedente penale.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter