main logo
38942

Cetățenii din două categorii de vulnerabilitate, fără compensații la gaz

Persoanele care au fost incluse în categoria primară și fără vulnerabilitate vor achita același preț pentru gazele naturale.

Cetățenii din două categorii de vulnerabilitate, fără compensații la gazColaj: Știri.md

Cel puțin asta reiese din datele prezentate de autorități, potrivit cărora pentru categoria primară, în cazul gazelor naturale, se va achita prețul reglementat al furnizorului, transmite Știri.md.

Contactat de Știri.md, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că aceleași prețuri reglementate la cele două categorii este doar la gaze naturale.

„Pentru categoria primară, în cazul gazelor naturale, se va achita prețul reglementat al furnizorului. Același preț reglementat la aceste două categorii este doar la gaze naturale, la energie termică și electrică este diferență”, a declarat Vodă.

Totodată, reamintim că toți cei care încă nu au reușit să se înregistreze pe platforma compensatii.gov.md o pot face până pe data de 25 decembrie.

Știri.md amintește că, la data de 22 noiembrie, Guvernul a aprobat volumele maxime și prețurile compensate la energia electrică, termică și gaze naturale pentru consumatorii casnici.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică va fi efectuată automat de către sistemul informațional, începând cu data 26 noiembrie. Cetățenii vor putea vizualiza categoria atribuită în cabinetul personal, în primele zile ale lunii decembrie.

Pe 5 decembrie, platforma online compensatii.gov.md a adus la cunoștința publicului categoriile de vulnerabilitate energetică în cadrul programului de compensații pentru consumatorii moldoveni.

La sfârșitul lunii noiembrie, în sistemul de compensații la plata resurselor energetice au depus cereri peste 720.000 de gospodării.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării