main logo
2762

Peste 720.000 de gospodării au solicitat compensații la plata resurselor energetice

La sfârșitul lunii noiembrie, în sistemul de compensații la plata resurselor energetice au depus cereri peste 720.000 de gospodării. 261.000 de gospodării s-au calificat pentru compensația monetară de 800 de lei lunar. Despre aceasta a anunțat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, într-o conferință de presă.

Peste 720.000 de gospodării au solicitat compensațiiFoto: simbol

„Mulți cetățeni vor afla că în acest an categoria de vulnerabilitate energetică este diferită față de cea de anul trecut. Și acesta este un lucru firesc, pentru anul trecut prețul la sursa de energie era mult mai mare. Consumul din 2021 a fost diferit comparativ cu cel din 2022-2023. Dar ceea ce vreau să subliniez, 91% din gospodăriile care vor beneficia de compensații în factură în acest an vor achita aceleași prețuri ca anul trecut, indiferent de categoria în care au fost încadrați”, a precizat Alexei Buzu, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Cetățenii care nu sunt de acord cu categoria în care au fost încadrați și cei care au în continuare neclarități sau au identificat anumite probleme, sunt îndemnați să apeleze pentru asistență. „Îi rugăm să ne contacteze, să contacteze asistentul social sau bibliotecarul și echipa noastră de la Minister va oferi suportul necesar”, a precizat Alexei Buzu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării