1 188
0
Cebotărescu: Tranga trebuie să aibă un proces fără bespredel
1 188
0

Dumitru Cebotărescu, care deține acțiuni în capitalul social al mai multor agenți economici și este proprietarul mai multor restaurante, susține că în timpul desfășurării anchetei, Andrei Tranga, ar trebui să fie plasat în arest la domiciliu.

„Andrei Tranga trebuie să își aștepte procesul acasă, nu în pușcărie, în cătușe și lanțuri. Așa nu e corect, așa nu e normal! Andrei Tranga, ca orice cetățean din această țară, trebuie să aibă parte de un proces corect, care să demonstreze sau să infirme acuzațiile aduse. Fără derapaje, fără intimidări și fără „bespredel”. Așa e normal!”, a scris Cebotărescu pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Amintim că proprietarul rețelei de restaurante Andy`s Pizza, Andrei Tranga, a fost arestat pentru 30 de zile într-un dosar de șantaj. Informația a fost confirmată de către şeful PCCOCS, Nicolae Chitoroaga la data de 2 mai.

Sursa citată a mai declarat că alte patru persoane în acest caz au fost arestate. Toți suspecții sunt din Republica Moldova.

La două săptămâni de la reținerea proprietarului rețelei de restaurante Andy`s Pizza, Andrei Tranga, fostul procuror al municipiului Chişinău, Ion Diacov, face dezvăluiri și susţine că, acum cinci ani, ministrul de Interne de atunci, Dorin Recean, i-a cerut să deschidă un dosar pe numele omului de afaceri

Însă în lipsă de probe, Diacov a refuzat să execute indicațiile insistente ale fostului ministru MAI. Mai mult, Diacov susține că pe atunci a discutat personal cu Andrei Tranga și l-a informat despre inițiativa lui Dorin Recean de a iniția un dosar penal pe numele acestuia.

La data de 11 mai, în spațiul public au apărut imagini video în care camerele de supraveghere au surprins momentul reținerii lui Andrei Tranga. Astfel, potrivit videoului, procurorii au bătut la ușa acestuia la data de 25 aprilie, în jurul orei 12.00.

De asemenea, cu un mesaj pe facebook a venit soția lui Andrei Tranga, în care scrie că mai speră ca „anchetatorii, procurorii și judecătorii vor rezolva acest haos și vor lua decizia corectă”.

Cinci persoane au fost reținute în cazul tentativei de deposedare a lui Viorel Varzari de întreprinderea SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter